Acasă Uncategorized Washington: Osama bin Laden nu era înarmat când a fost omorât

Washington: Osama bin Laden nu era înarmat când a fost omorât

DISTRIBUIȚI

100661 – 04052011 – Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jay Carney, a prezentat o nouă versiune a morţii liderului Al-Qaida. Oficialul a precizat că Osama bin Laden nu era înarmat în momentul în care a fost omorât de militarii SUA. El a mai afirmat că fotografia cadavrului acestuia este „înfiorătoare”, informează Antena 3.

În timpul operaţiunii militare, „exista îngrijorarea că Osama bin Laden se va opune capturarării. Când bin Laden a fost împuşcat, nu era înarmat”, a declarat Carney într-o conferinţă de presă.

Militarii l-au descoperit pe „bin Laden şi familia sa la etajul al doilea şi al treilea al clădirii”, a declarat Jay Carney.

„În cameră era o femeie cu bin Laden, soţia lui, care s-a îndreptat spre forţele americane. Ea a fost împuşcată în picior, dar nu a fost ucisă”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

În aceeaşi locuinţă, trăiau alte două familii, cea a emisarului lui ben Laden şi cea a fratelui său. „Prima (familie) la etajul unu al clădirii în care locuia familia bin Laden, iar cealaltă, într-o altă clădire”, din aceeaşi curte.

„Echipa a parcurs reşedinţa metodic, încăpere cu încăpere, în cadrul unei operaţiuni care a durat aproape 40 de minute”, a adăugat Carney. Potrivit acestuia, au avut loc schimburi de focuri pe toată durata intervenţiei.

Referitor la fotografiile cu cadavrul lui Osama bin Laden, oficialul american a răspuns: „Voi fi sincer, publicarea fotografiilor lui Osama ben Laden după acest atac este sensibilă, şi evaluăm necesitatea de a face acest lucru. Putem spune că este o fotografie înfiorătoare”.

Informaţiile referitoare la operaţiunea militară de capturare a lui Osama bin Laden au fost contradictorii. În urmă cu două zile, principalul consilier al preşedintelui Barack Obama pentru combaterea terorismului, John Brennan, a precizat că Bin Laden s-a servit de o femeia ca scut uman. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.