Acasă Uncategorized A fost lansat Raportul “ECOMAFIA 2011”

A fost lansat Raportul “ECOMAFIA 2011”

DISTRIBUIȚI

101971 – 21062011 – A fost lansat raportul „Ecomafia 2011”, un raport despre implicarea mafiilor în traficul ilegal cu deşeuri. Se vorbeşte în special despre penetrarea mafiilor italiene in sectorul energiei eoliene, în traficulilegal cu deşeuri şi în industria reciclării deşeurilor periculoase. In perioada 17 – 18 iunie 2011, la Palatul Congresului din Riccione, Italia, in cadrul festivalului de film “Ilaria Alpi”, s-a desfasurat, in doua sesiuni, sectiunea “Est WorkShop”, un seminar referitor la penetrarea mafiei italiene in domeniul ecologiei. Prima sesiune a fost deschisa de jurnalista italiana Michela Monti, responsabila “Proiectului Est”, care a prezentat cele doua filme realizate in Romania: ”Italia – verde si gri” (se refera la infiltrarea N`dranghetta in sectorul energiei eoliene si la centrul de reciclare a materialelor periculoase si nepericuloase de la Navodari); “Romania – cosul de gunoi al Europei” (o ancheta privind implicarea mafiei italiene in traficul ilegal de deseuri).

 

 

 

In documentare, Michela Monti a reusit sa creioneze, in mod realist, imaginea sistemului mafiot romano-italian si modul in care acesta a patruns in ecologie.

La dezbaterile organizate pe marginea filmelor prezentate, au participat Piergiorgio Morosini, magistrat al orasului Palermo, Rosario Crocetta, europarlamentar social-democrat, Emil Adrian Maghinici – vicepresedinte al Partidului Ecologist Roman şi Antonio Pergolizzi, reprezentant al Ligii Mediului “ECOMAFIA 2011”.

.Vicepresedintele Partidului Ecologist Roman, Emil Adrian Maghinici a vorbit despre implicarea unor politicieni romani, atat de dreapta cat si de stanga, in industria reciclarii deseurilor periculoase si nepericuloase intrate in tara via Italia. In cuvantarea sa, Maghinici a amintit nume grele de senatori, deputati si consilieri locali bagati in afaceri cu gunoaie pe care, ulterior, le-au vandut ecomafiei italiene.

In discursul sau, magistratul de Palermo, Piergiorgio Morosini, care a condus ancheta privind traficul ilegal de deseuri din Italia in Romania, s-a referit la compania italiana implicata in afacerile cu gunoaie de la Glina si Baicoi.

In raportul “Ecomafia 2011”, Antonio Pergolizzi, reprezentant al Ligii Mediului, s-a axat pe reciclarea banilor europeni in acest segment al industriei.

In cea de-a doua sesiune, au fost prezentate urmatoarele filme: “Anticorpi si bani de la N`dranghetta in provincia Emilia Romagna din Italia”; “Romania intre energie nucleara si eoliana. Cine o sa castige?” (lupta pentru transparenta in tarile postcomuniste); “Pecunia olet” (rolul expertilor in dezbaterea publica a unei legi privind autoreciclarea). – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.