Acasă Uncategorized Alba Iulia: Directorul Romarm sustine ca situatia companiei s-a imbunatatit

Alba Iulia: Directorul Romarm sustine ca situatia companiei s-a imbunatatit

DISTRIBUIȚI

102158 – 27062011 – Directorul Companiei Nationale Romarm, Vasile Crisan, a declarat, la Alba Iulia, ca portofoliul de contracte externe s-a marit considerabil fata de anii precedenti, prin renegocierea unor contracte, prin marirea preturilor, dar si incheierea unor noi contracte pe relatiile America, Azerbaidjan, Bahamas, Egipt, Emiratele Arabe etc. Pe relaţia Yemen a fost semnat un contract, in valoare de cateva milioane de dolari, care a fost suspendat, insă, si nu s-a mai derulat, in urma evenimentelor din aceasta tara, .

,,Principalul nostru atribut este sa vindem, dar trebuie sa respectam restrictiile de politica externa acolo unde exista’’, a spus directorul Romarm, citat de Monitorul de Alba. Anul trecut, s-au realizat exporturi de peste 46,5 milioane de dolari, cu 5 milioane de dolari mai mult decat in 2009, iar valoarea contractelor a fost de aproape 133 de milioane de dolari, cu 31 de milioane de dolari mai mult decat in anul precedent, dupa cum a mentionat directorul Romarm.

Vasile Crisan a declarat ca vrea sa aduca sectorul pe care-l coordoneaza la nivel de politica de stat. ,,Inainte de 1989, s-au platit datoriile tarii fie din agricultura, fie din acest sector de activitate. Daca reusim sa ridicam sectorul asta de activitate la politica de stat, sint convins ca din acest gen de business se pot aduce foarte multi bani la buget’’, a apreciat directorul Romarm.

Pe plan intern, compania are acordul cu Ministerul Apararii Nationale, cu care deruleaza programul national privind transportorul blindat de trupe si pusca de asalt de tip NATO de 5,56 mm, a aratat Crisan. Un proiect de anvergura este si cel de demilitarizare, delaborare si dezmembrare a echipamentelor militare si munitiilor transferate in administrare la Romarm de la MApN, derulat conform Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 38/2010. Prin acest proiect, Romarm a obtinut in urma valorificarii materialelor respective aproximativ 30 de milioane de lei si urmeaza ca saptamana viitoare sa fie semnat un contract in valoare de aproximativ 15 milioane de lei, a declarat directorul companiei.

Crisan sustine ca, de cand a preluat conducerea companiei, in urma cu un an de zile, situatia acesteia s-a imbunatatit considerabil, incepand de la problemele organizatorice pana la cele de relatii comerciale internationale. ,,Dupa stabilirea unei structuri organizatorice functionale si stabile, pliata pe o strategie de marketing agresiv pentru recastigarea pietelor pierdute in ultimii ani si castigarea unor noi piete, rezultatele au inceput incet – incet sa se vada’’, a spus Crisan. Astfel, cifra de afaceri a inregistrat o crestere cu 221% fata de 2008 si de 151,6% fata de 2009, a adaugat acesta. Din analiza rezultatelor rezulta ca, daca la finele anului 2009 doar doua filiale si aparatul central erau pe profit, la finele anului 2010 cinci filiale si aparatul central erau pe profit, a subliniat directorul Romarm.

Cu 5.000 de angajati, Romarm este principalul furnizor romanesc de tehnica de aparare. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.