Acasă Uncategorized Alba Iulia: Judeţul Alba termina de reabilitat toate drumurile judeţene

Alba Iulia: Judeţul Alba termina de reabilitat toate drumurile judeţene

DISTRIBUIȚI

102134 – 26062011 – Peste 400 de kilometri de drumuri judeţene vor fi reparate, în această vară, de către administraţia judeţului Alba. Aceasta reprezintă ceea ce a rămas nereabilitat şi modernizat din cei 1.000 de kilometri de drum administrat de Consiliul Judeţean Alba

Potrivit reprezentaţilor CJ Alba, din cei 400 kilometrii de drum, doar 200 necesită asfaltare, restul drumurilor vor fi pietruite, fiind cuprinse în programul de dezvoltare.

În prezent, CJ Alba are în derulare trei mari proiecte de reabilitare drumuri şi asfaltare. Este vorba despre DJ 107 Blaj- Roşia de Secaş, aflat în curs de executare; lucrările se desfăşoară pe două tronsoane de o lungime totală de 35 km. Valoarea investiţiei se ridică la 16 milioane de lei. Termenul de finalizare este primăvara anului 2012.

De asemenea o altă lucrare importantă se desfăşoară pe DJ 107M Aiud- Buru, unde în total, 25 de km de drum va fi reabilitat şi asfaltat. Lucrările având ca termen de execuţie luna iulie a acestui an, valoarea investiţiei fiind de 28 de milioane de lei.  Totodată, DJ 750, care duce la Gheţarul Scărişoara se află în reparaţii. Valoarea lucrărilor de pe acest drum fiind de 16 milioane lei. Termenul de predare a lucrărilor este anul 2012.

În aşteptare sunt DJ 107K Galda de Jos, drum pentru a cărei reparaţii licitaţia este în desfăşurare şi DJ 704 Oaşa – Poarta Raiului, care aşteaptă finanţare prin Programul Operaţional Regional. Pe aceste drumuri cel mai probabil, lucrările vor fi demarate anul viitor. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.