Acasă Uncategorized Atena: Premierul grec cere buget de austeritate

Atena: Premierul grec cere buget de austeritate

DISTRIBUIȚI

102184 – 28062011 – Prim-ministrul grec George Papandreou a cerut, luni, deputatilor de la Atena sa voteze proiectul de buget de austeritate pentru a salva tara aflata pe marginea prapastiei. Proiectul este supus examinarii deputatilor pana joi pentru ca tara sa aflata pe marginea prapastiei, sa fie salvata. Cererea premierului vine in ajunul unei greve generale de 48 de ore organizata impotriva cresterii taxelor si a privatizarilor masive asa cum prevede planul de austeritate, transmite AFP.

Adoptarea acestor masuri, puternic contestate in strada, este cruciala pentru ca Grecia sa continue sa primeasca sprijin financiar extern si pentru a primi o noua transa de bani in luna iulie, precum si pentru viitorul si integritatea zonei euro.

In cazul in care bugetul nu va fi adoptat, Grecia ar fi in incapacitate de plata, iar unda de soc pe care ar provoca-o la nivel mondial este considerata, de catre unii analisti, mai puternica pentru piete decat falimentul bancii americane Lehman Brothers, in septembrie 2008.

Marti si miercuri, functionarii publici vor fi din nou in greva, bancile vor fi inchise, iar spitalele vor functiona cu personal restrans.

Si jurnalistii au anuntat ca vor intrerupe lucrul pentru cinci ore ceea ce ca afecta mai ales jurnalele de stiri.

Marti, companiile aeriene grecesti Olympic Airlines si Aegean au anuntat ca vor anula zeci de zboruri, in principal interne, si au schimbat orele de plecare pentru numeroase zboruri in strainatate, dupa apelul la greva al controlorilor de trafic aerian.

In Atena, autobuzele, troleibuzele, tramvaiele si trenurile interurbane nu vor circula marti si miercuri.

Traficul maritim spre insulele din Marea Egee si Marea Ionica poate fi, de asemenea, perturbat. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.