Acasă Uncategorized Austria: Ministrul Traian Igaş participă la Conferinţa Ministerială a Forumului Salzburg

Austria: Ministrul Traian Igaş participă la Conferinţa Ministerială a Forumului Salzburg

DISTRIBUIȚI

102194 – 28062011 – Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, participă, în perioada 28-30 iunie a. c., la Kitzbühel, în Austria, la Conferinţa Ministerială a Forumului Salzburg, eveniment organizat de preşedinţia austriacă a Forumului. Temele Conferinţei vor urmări îndeaproape subiectele de actualitate aflate pe agenda Uniunii Europene şi aspecte circumscrise cooperării poliţieneşti practice, la nivel operativ, care se regăsesc în activitatea grupurilor de lucru organizate în cadrul Forumului.   Printre subiectele care vor fi dezbătute de miniştrii prezenţi se numără activităţile derulate în contextul implementării programului de lucru pe 18 luni al trio-ului preşedinţiilor Forumului Salzburg, provocările actuale în domeniul securităţii interne, viitorul spaţiului Schengen şi managementul frontierelor, sistemul european comun de azil, consolidarea cooperării poliţieneşti, precum şi monitorizarea procesului de liberalizare a regimului de vize pentru ţările din Balcanii de Vest.

La cea de-a doua parte a Conferinţei vor participa şi statele care fac parte din Grupul Prietenilor Forumului Salzburg din Balcanii de Vest, Croaţia şi Republica Moldova.

Ministrul Traian Igaş va avea şi o întâlnire în format cuadrilateral cu omologul său bulgar, Tsvetan Tsvetanov, ministrul polon al internelor şi administraţiei publice, Jerzy Miller, şi ministrul ungar de interne, Sandor Pinter.

De asemenea, oficialul român va semna, împreună cu ministrul bulgar de interne „Planul Comun de Acţiune pentru Parteneriat şi Implementarea Măsurilor Comune pentru garantarea securităţii interne a Republicii Bulgaria şi României, pentru prevenirea şi detectarea migraţiei ilegale şi a infracţiunilor conexe, precum şi a altor infracţiuni transfrontaliere după aderarea celor două state la spaţiul Schengen”. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.