Acasă Uncategorized Berlin: Germania renunţă complet la energia nucleară

Berlin: Germania renunţă complet la energia nucleară

DISTRIBUIȚI

101567 – 06062011 – Ministrul Economiei de la Berlin, Philipp Rösler, a anuntat, luni, ca guvernul german a adoptat, luni, legea care prevede renuntarea completa la utilizarea energiei nucleare pana in anul 2022, transmite AFP. Germania devine, astfel, prima mare putere economica a lumii care va renunta la folosirea acestui tip de energie. Cele 17 reactoare germane nu vor mai fi in functiune pana la sfarsitul anului 2011, iar ultimele trei vor mai functiona pana la sfarsitul anului 2022 cel tarziu, a explicat zilele trecute ministrul Mediului, Norbert Röttgen.

Germania are 17 reactoare nucleare pe teritoriul sau, dintre care opt nu sunt in prezent conectate la reteaua de energie electrica. Tara trebuie sa gaseasca, pana la sfarsitul anului 2022, o modalitate de a acoperi 22% din nevoile sale de energie electrica.

Dupa dezastrul nuclear de la Fukushima, cancelarul german Agela Merkel a sustinut ca situatia Japoniei a marcat in mod semnificativ debutul unei noi ere in domeniul energiei. Berlinul a decis, dupa accidentul de la Fukushima, sa opreasca activitatea a 17 dintre reactoarele nucleare ale tarii, pentru efectuarea unor controale tehnice amanuntite. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.