Acasă Uncategorized Braşov: “Sărbătoarea bisericilor săpate în piatră” pe 19 iunie la Şinca Veche

Braşov: “Sărbătoarea bisericilor săpate în piatră” pe 19 iunie la Şinca Veche

DISTRIBUIȚI

101789 – 14062011 – “Fundaţia Ortodox-Culturala “Maică Sfântă-Bucuria Neaşteptată” organizează în data de 19 iunie a. c., de Duminica Tuturor Sfinţilor, “Sărbătoarea bisericilor săpate în piatra” de la Şinca Veche. Aşezământul Şinca Veche este situat la 50 km de Braşov, pe drumul spre Sibiu.

În cele două biserici de sub pământ, călugării ortodocşi au slujit şi au menţinut vie credinţa neamului românesc în Transilvania în vremea prigoanei. Harul lor face ca locul să fie căutat de cei care au nevoie de linişte, de pace şi de un loc unde rugăciunile să le fie ascultate.

Pentru cei care aleg să vină la Aşezământul Şinca Veche pe 19 iunie, Fundaţia propune participarea la Sfânta Liturghie, începând de la orele 10.00, urmată de slujbă de pomenire şi sfinţire a praznicului şi la un concert de muzică bizantină susţinut la bisericile rupestre de Grupul Evloghia, Grup Psaltic şi de Misiune al Patriarhiei Romane.

Înfiinţarea schitului de la Şinca Veche, din zona Bisericilor rupestre, cu hramul „Naşterea Maicii Domnului“, a fost aprobată de către Mitropolia Ardealului în şedinţa permanenţei Consiliului eparhial din 10 aprilie 2006. Schitul este cunoscut astăzi ca Schitul „Sfântul Nectarie“, pentru că paraclisul de aici are o părticică din moaştele Sfântului Nectarie. Paraclisul „Sfântul Nectarie“ a fost sfinţit în 19 decembrie 2006 de IPs. dr. Laurenţiu Streza, mitropolitul Ardealului. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.