Acasă Uncategorized Brasov: Seful ISCIR Brașov, arestat pentru luare de mita

Brasov: Seful ISCIR Brașov, arestat pentru luare de mita

DISTRIBUIȚI

102069 – 23062011 – Procurorii DNA Braşov au început urmărirea penală față de Gheorghe Camen, inspector şef în cadrul ISCIR Braşov, pe care îl acuză de luare de mită.

Acesta a primit de la directorul unei societăți comerciale care organizează cursuri de formare profesională în meseriile de stivuitorist şi macaragiu, 5.375 lei, pentru avizarea deschiderii cursurilor respective.

Procurorii îl acuză pe șeful ISCIR că inițial a pretins zece procente din valoarea contractului încheiat cu fiecare cursant şi a primit de la denunţător sumele de 875 lei pentru avizarea cursului din anul 2010 şi, respectiv, 1.500 lei pentru cursul deschis la data de 10 ianuarie 2011.

Pentru următorul curs organizat de societatea comercială reprezentată de denunţător, în luna mai 2011, Camen a condiţionat acordarea avizului de deschidere de predarea sumei de 100 lei pentru fiecare participant, solicitare acceptată de denunţător. În aceste condiţii, Camen Gheorghe a emis avizul înainte de împlinirea termenului impus de lege, iar la data de 30 mai 2011 a participat la deschiderea de curs, ocazie cu care a primit de la denunţător suma de 1.000 lei, stabilind să încaseze şi restul banilor, corespunzător celor 28 de cursanţi, până la examinarea finală.

În 22 iunie, procurorii au organizat un flagrant delict în timp ce Camen primea de la denunţător 2.000 lei (mai mare decât cea pretinsă iniţial pentru cursul în desfăşurare). – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.