Acasă Uncategorized Bruxelles: Alocaţiile de întretinere pentru copii platite mai rapid din cauza cresterii...

Bruxelles: Alocaţiile de întretinere pentru copii platite mai rapid din cauza cresterii ratei divorţurilor

DISTRIBUIȚI

102095 – 24062011 – In conformitate cu noile norme ale UE care se vor aplica incepand cu aceasta saptamana, copiii din UE vor beneficia de plata mai rapida a alocatiilor de intretine in cazul in care familiile se despart. Intrucat se estimeaza ca in UE exista 16 milioane de cupluri internationale si un milion de divorturi anual, tot mai multe familii se confrunta cu problema obtinerii alocatiilor de intretinere atunci cand unul dintre parinti locuieste in strainatate si refuza sa acorde ajutor financiar, relateaza Euractiv. 

Noile norme instituie un sistem la nivelul UE pentru a facilita recuperarea alocatiilor de intretinere, astfel incat parintii absenti sa nu mai poata sa se sustraga obligatiilor ce le revin.

„Interesul copiilor trebuie sa prevaleze intotdeauna. Prin intermediul acestor norme se va asigura faptul ca acestia vor primi in continuare sprijin financiar in cazul in care un parinte traieste separat de copiii sai, intr-o alta tara a UE”, a declarat doamna Viviane Reding, vicepresedinte al Comisiei si comisar UE pentru justitie, potrivit site-ului reprezentantei CE la Bucuresti.

In prezent, europenii se pot confrunta cu probleme atunci cand incearca sa recupereze sumele neplatite reprezentand sprijin financiar pentru copii si alte forme de intretinere de la o persoana aflata intr-o alta tara a UE, cum ar fi atunci cand un cuplu divorteaza si unul dintre parinti se muta in strainatate. Acest lucru poate implica costuri considerabile pentru parinti si copii, atat din punct de vedere financiar, cat si psihologic. In plus, de multe ori guvernele sunt nevoite sa plateasca in locul debitorilor care nu isi respecta obligatiile.

Noile norme vor permite recuperarea in mod eficient a creantelor legate de obligatiile de intretinere in situatii transfrontaliere. In cele mai multe cazuri, o decizie privind obligatiile de intretinere dintr-o tara a UE va fi executorie in alt stat membru fara nicio procedura speciala. Acest lucru va accelera procedura si va genera economii pentru parinti. De asemenea, regulamentul instituie norme privind cooperarea dintre autoritatile centrale pentru a oferi asistenta in ceea ce priveste cererile de intretinere. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.