Acasă Uncategorized Bruxelles: Campanie anti-fumat lansată de Comisia Europeană

Bruxelles: Campanie anti-fumat lansată de Comisia Europeană

DISTRIBUIȚI

101905 – 17062011 – Comisarul european pentru sănătate şi protecţia consumatorilor, John Dalli, a lansat, o campanie anti-fumat care se va desfăşura pe o perioadă de trei ani sub sloganul “Foştii fumători sunt de neoprit”.

            Obiectivul acestei campanii este de a-i încuraja pe tinerii adulţi cu vârste cuprinse între 25 şi 34 de ani să renunţe la fumat.

            Campania se va concentra pe efectele pozitive generate de renunţarea la fumat şi va utiliza publicitatea, reţelele de socializare de pe internet şi alte instrumente practice astfel încât mesajul să ajungă la fumători şi să-i ajute să renunţe la acest viciu.

            Se vor scoate în evidenţă avantajele renunţării la fumat, de la cele care ţin de starea generală fizică, la avantajele personale şi cele financiare.

            Campania va folosi exemplul foştilor fumători care au renunţat la tutun ca model pentru cei care doresc, la rândul lor, să meargă pe această cale. De asemenea, li se vor oferi fumătorilor sfaturi practice pentru a-i ajuta să renunţe la fumat.

            Se va acorda o atenţie specială anumitor grupuri cum ar fi femeile sau cetăţenii din categoriile dezavantajate sub aspect socio-economic. Astfel, mesajul „Foştii fumători sunt de neoprit” va pătrunde în toate colţurile Uniunii Europene, în toate palierele demografice.

            Printre instrumentele campaniei se află şi iCoach, o platformă digitală de consultanţă pentru sănătate disponibilă în toate limbile oficiale ale UE. Spre deosebire de celelalte instrumente de profil, iCoach se concentrează pe acele persoane care doresc să renunţe la fumat şi pe cele care au un risc mare de recurenţă.

           În UE, unul din trei oameni fumează. Se estimează că aproximativ 650.000 de cetăţeni UE mor prematur în fiecare an din cauza consumului de tutun, iar această cifră include şi nefumătorii.

            Din 2005, Comisia Europeană finanţează în UE campanii de informare împotriva fumatului.

            Precedenta campanie, intitulată „Help”, s-a desfăşurat între 2005 şi 2010 şi s-a concentrat pe prevenirea fumatului în rândul tinerilor. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.