Acasă Uncategorized Bruxelles: Comisia Europeană ia în calcul declansarea unei alerte privind contaminarea cu...

Bruxelles: Comisia Europeană ia în calcul declansarea unei alerte privind contaminarea cu E.coli

DISTRIBUIȚI

102137 – 26062011 – La nivel european au loc discutii legate de contaminarea cu bacteria E. coli pentru a stabili daca se va emite o alerta in Uniunea Europeana, a anuntat Comisia Europeaba, citata de AFP. 

„Exista schimburi de informatii intre Franta, Marea Britanie si Germania„, a declarat sambata un purtator de cuvant al Comisiei Europene pe probleme de sanatate.

Zece persoane au fost intoxicate la Bordeaux, in sud-vestul Frantei, majoritatea fiind internate in spital. In doua dintre cazuri, infectia a fost provocata de tulpina identificata si in Germania, care a provocat decesul a 43 de persoane in Europa.

Potrivit autoritatilor franceze, semintele au fost cumparate dintr-un magazin Jardiland, iar furnizorul este o companie din Marea Britanie, cu sediul la Ipswich. Franta a decis suspendarea comercializarii semintelor germinate provenite de la producatorul britanic si a cerut si autoritatilor de la Londra sa identifice originea acestora.

„Daca se va dovedi ca producatorul a trimis loturi de produse si in alte tari europene, exista posibilitatea declansarii unei alerte la nivelul UE”, a precizat purtatorul de cuant al Comisiei. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.