Acasă Uncategorized Bruxelles: Eurodeputatul Adina Vălean cere Uniunii Europene să susţină Grecia

Bruxelles: Eurodeputatul Adina Vălean cere Uniunii Europene să susţină Grecia

DISTRIBUIȚI

102076 – 23062011Adina Valean, vice-presedinte al Grupului Aliantei Democratilor si Liberalilor din Parlamentul European (ALDE), a declarat, miercuri, in plenul PE, cu referire la situatia economica si politica din Grecia, ca „Europa are nevoie de coeziune, hotarare si unitate”, fiind pus la incercare proiectul european si nu doar testat de pietele internationale planul de austeritate grec.

In opinia europarlamentarului roman, „criza economica globala scoate in evidenta, din pacate, viziuni nationaliste si populiste dintre cele mai daunatoare”. Dupa o epoca de deschidere, toleranta si entuziasm pentru proiectul european, „in ultimii ani asistam la o deteriorare a unitatii si la o diviziune in randul europenilor in ceea ce priveste subiecte precum libera circulatie, imigratia, interesul national si, mai ales, banii”, a afirmat deputatul european.

Adina Valean a condamnat declaratiile contradictorii ale unor politicieni europeni, „care nu fac altceva decat sa creeze si mai multa confuzie si speculatie pe piata. Daca, acum un an, Uniunea Europeana ar fi fost ferma si unita pentru a ajuta Grecia, acum nu am mai sari de la un plan de salvare la altul!”

„Avem nevoie de coeziune, hotarare si unitate,” a subliniat Valean, „si nu doar de solutii tehnice, pentru ca piata pune acum la incercare unitatea Europei, si nu planul de masuri de austeritate al Greciei.” In viziunea ei, „este esential sa existe o voce unitara care sa transmita un mesaj de sustinere si incurajare catre greci, pentru a arata ca Europa este intr-adevar de partea lor”. In plus, „ar trebui sa diminuam rata dobanzii la 3.5% si sa permitem mai multa flexibilitate in accesarea fondurilor europene. Nu trebuie uitat ca doar prin incurajarea investitiilor si promovarea cresterii economice, Grecia are o sansa reala de redresare”.

„Sper ca maine (n.r. – joi) liderii europeni sa dea dovada de solidaritate, pentru ca Grecia este doar o pagina din cazul Europei. Daca sustinem Grecia, sustinem Europa,” a conchis Adina Valean. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.