Acasă Uncategorized Bruxelles: Ioan Enciu: Strategia UE pentru integrarea romilor va eşua fără implicarea...

Bruxelles: Ioan Enciu: Strategia UE pentru integrarea romilor va eşua fără implicarea efectivă a romilor

DISTRIBUIȚI

101871 – 16062011 – Eurodeputatul Ioan Enciu a salutat in Comisia de libertati civile, justitie si afaceri interne din Parlamentul European eforturile realizate la nivel european pentru populatia roma insa a atras atentia ca succesul Strategiei Europene de Integrare a Romilor va depinde de implementarea concreta a acesteia in statele membre.

Referindu-se la cazul Romaniei care a pus in practica de mai multi ani o strategie nationala pentru romi fara ca aceasta sa aiba succes, Ioan Enciu a subliniat ca „esecul acesteia a fost cauzat in mare parte de faptul ca a fost creata la nivel teoretic fara sa ia in considerare problemele reale ale romilor si mai ales, fara sa implice in mod concret romii in realizarea si implementarea programelor specifice destinate integrarii lor”. De aceea, el a atras atentia ca noua strategie europeana trebuie sa tina cont de acest exemplu si sa acorde o mai mare importanta implementarii sale efective.

Potrivit europarlamentarului roman, „cheia implementarii cu succes a noii strategii trebuie sa o constituie trio-ul format din administratia publica locala, comunitatile de romi si organizatiile non-guvernamentale”. El a aratat ca acest dialog structurat va combina atat expertiza si experienta autoritatilor locale in gestionarea programelor de asistenta si incluziune sociala cat si cunoasterea efectiva si reala a problemelor specifice romilor pe care o detin reprezentantii acestei comunitati. In acest sens, Ioan Enciu a aratat că „nimeni nu poate cunoaste mai bine problemele profunde ale acestei comunitati decat ea insasi impreuna cu administraţia locala, aceea care le gestioneaza problemele de zi cu zi”.

În final, Ioan Enciu a pledat pentru luarea in considerare a faptului ca una din caracteristicile populatiei rome este mobilitatea lor ridicata si, prin urmare, statele membre trebuie sa coopereze si sa puna in practica masuri comune privind integrarea populatiei rome. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.