Acasă Uncategorized Bruxelles: Parlamentul European decide joia viitoare daca Adrian Severin rămâne fără imunitate

Bruxelles: Parlamentul European decide joia viitoare daca Adrian Severin rămâne fără imunitate

DISTRIBUIȚI

101908 – 17062011 – Comisia juridica a Parlamentului European va vota luni un raport intocmit de europarlamentarul italian Francesco Speroni care propune ca imunitatea eurodeputatului roman Adrian Severin sa fie ridicata, avand in vedere ca este implicat intr-un scandal de coruptie.

Raportorul cazului, Francesco Speroni, precizeaza ca a analizat argumentele pro si contra din dosarul Severin si recomanda ridicarea imunitatii parlamentare, anunta TVR 1. De asemenea, se mai precizarea ca se exclude restrictionarea libertatii personale.

Raportul Speroni ajunge in plenul Parlamentului joia viitoare, cand se asteapta ca majoritatea sa voteze pentru ridicarea imunitatii deputatului roman.

Reporterii britanici de la „The Sunday Times” au propus unui numar de 60 de membri ai Parlamentului European sa le plateasca pana la 100.000 de euro pe an in schimbul unoramendamente a caror adoptare ar fi fost sustinuta si promovata de respectivii deputati. Trei dintre alesii europeni ar fi acceptat – Adrian Severin, Zoran Thaler si Ernst Strasser.

In cazul celor trei eurodeputati, autoritatile nationale cu atributii in tratarea cazurilor de coruptie au initiat anchete. Ernst Strasser si Zoran Thaler au demisionat deja din functia de membru al PE.

In privinta lui Adrian Severin, exclus in 23 martie din grupul S&D si care in prezent este eurodeputat neafiliat, ancheta nationala este desfasurata de catre DNA, care s-a autosesizat dupa aparitia articolului din 20 martie in publicatia britanica. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.