Acasă Uncategorized Bucuresti: Acord de parteneriat intre Ministerul Educatiei si ”Salvati Copiii”

Bucuresti: Acord de parteneriat intre Ministerul Educatiei si ”Salvati Copiii”

DISTRIBUIȚI

101839 – 16062011 – Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului are, de miercuri, un acord cadru de colaborare cu Organizaţia Salvaţi Copiii, a anunţat secretarul de stat Oana Badea, în cadrul mesei rotunde prilejuite de încheierea ediţiei din acest an a Campaniei Globale pentru Educaţie.

Demnitarul a anunţat, astfel, semnarea de către reprezentanţii celor două instituţii, a unui acord care să stea la baza colaborării mult mai dinamice între Ministerul Educaţiei şi Salvaţi Copiii. Obiectivele principale ale acestui parteneriat sunt promovarea drepturilor copilului, sprijinirea Campaniei Globale pentru Educaţie, promovarea utilizării responsabile a internetului de către copii şi pregătirea părinţilor şi a profesorilor în beneficiul copiilor.

„Expertiza unei ONG cu tradiţia şi anvergura Organizaţiei Salvaţi Copiii trebuie fructificată de instituţiile statului. Ministerul Educaţiei nu doar că recunoaşte aportul semnificativ al organizaţiei în tot ceea ce presupun politicile educaţionale, dar consideră că are nevoie în continuare de implicarea întregii societăţi civile pentru punerea în practică a noii legislaţii ce vizează educaţia”, a declarat Oana Badea.

La rândul său, Gabriela Alexandrescu, preşedintele executiv al Organizaţiei Salvaţi Copiii, a apreciat deschiderea Ministerului Educaţiei pentru un parteneriat constructiv care se concretizează prin acest acord de parteneriat „primul, în cei 21 de ani de existenţă”.

Colaborarea între Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi Organizaţia Salvaţi Copiii îşi propune, printre altele, schimbarea mentalităţilor şi a comportamentelor adulţilor cu privire la copil şi la drepturile sale, astfel încât să crească gradul de respectare a drepturilor, susţinerea de activităţi de informare şi cursuri de pregătire pentru profesori, părinţi şi copii pentru utilizarea, în condiţii de siguranţă, a calculatorului, telefonului mobil şi a Internetului, precum şi pregătirea cadrelor didactice pentru o abordare din perspectivă pedagogică a Internetului. Nu în ultimul rând, cei doi parteneri acordă o importanţă deosebită sprijinirii părinţilor aflaţi în situaţii deosebite, motiv pentru care vor derula în parteneriat un program ce vizează schimbarea atitudinilor, a convingerilor şi a comportamentelor adulţilor în ceea ce priveşte educarea non-violentă a copiilor.

Acest prim parteneriat a fost încheiat pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea prelungirii. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.