Acasă Uncategorized Bucuresti: Managerii din toate sectoarele economice prevad cresteri în perioada iunie-august

Bucuresti: Managerii din toate sectoarele economice prevad cresteri în perioada iunie-august

DISTRIBUIȚI

102190 – 28062011Managerii romani apreciaza ca toate domeniile economice vor intregistra o crestere in perioada iunie – august 2011, potrivit ultimei anchete de conjunctura realizata de Institutului National de Statistica (INS).

Managerii din industria prelucratoare preconizeaza, pentru urmatoarele luni, o crestere moderata a volumului productiei (sold conjunctural +11%). Pentru unele dintre activitati se va inregistra o tendinta de crestere mult mai accentuata decat pe total: fabricarea produselor din cauciuc si mase plastice (sold conjunctural +15%), fabricarea autovehiculelor de transport rutier (sold conjunctural +10%), fabricarea echipamentelor electrice (sold conjunctural +7%). Pentru preturile produselor industriale se prognozeaza o crestere moderata a acestora in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +8%).

Potrivit estimarilor din luna iunie 2011, in activitatea de constructii se va inregistra o crestere a volumului productiei (sold conjunctural +16%) si crestere moderata a stocului de contracte si comenzi (sold conjunctural +10%). Managerii estimeaza relativa stabilitate a numarului de salariati (sold conjunctural +5%), aceasta tendinta fiind data in special de intreprinderile mijlocii, cu 50-249 salariati.

In sectorul de comert cu amanuntul managerii au estimat in luna iunie 2011 crestere moderata a activitatii economice pentru urmatoarele trei luni (sold conjunctural +8%). Volumul total al vanzarilor de marfuri va avea tendinta de crestere moderata (sold conjunctural +15%). Volumul comenzilor adresate de catre unitatile comerciale furnizorilor de marfuri va inregistra o crestere moderata (sold conjunctural +8%).

Conform estimarilor din luna iunie 2011, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaste o crestere moderata (sold conjunctural +10%). Preturile de vanzare sau de facturare a prestatiilor vor avea o tendinta de crestere moderata (sold conjunctural +11%). – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.