Acasă Uncategorized Bucuresti: Ministrul Baconschi: Vicepremierul ungar a depasit o limita rezonabila

Bucuresti: Ministrul Baconschi: Vicepremierul ungar a depasit o limita rezonabila

DISTRIBUIȚI

102154 – 27062011 – Ministrul de Externe Teodor Baconschi a declarat ca vicepremierul Ungariei Zsolt Semjen „a depasit o limita rezonabila” atunci cand s-a pronuntat asupra reorganizarii administrative a Romaniei.

„Vicepremierul maghiar cred ca a depasit o limita rezonabila. Nu ne-am permis sa facem astfel de comentarii despre noua lor Constitutie sau despre legea presei din Ungaria”, a spus Baconschi, citat de Hotnews.ro.

El a comentat astfel afirmatia vicepremierului ungar Zsolt Semjen, care declara, la jumatatea lui iunie, ca proiectul de reorganizare administrativa a Romaniei ar fi o schimbare intentionata si inacceptabila a hartii etnice si o amenintare la adresa etnicilor maghiari din Tinutul Secuiesc si Transilvania.

„Daca avem probleme romano-ungare, ele trebuie tratate pe canale diplomatice. Daca ne intalnim in presa politicieni care facem declaratii politice la Bucuresti sau la Budapesta, mi-e teama ca nu ne putem clarifica, nu putem sa ajungem la o buna intelegere”, a comentat ministrul roman de Externe, adaugand ca „avem si in Romania politicieni care fac insomnii pe tema comunitatilor romanesti din jurul Romaniei, in ciuda faptului ca n-au facut de fapt nimic pentru imbunatatirea vietii acestor comunitati”. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.