Acasă Uncategorized Bucuresti: Recomandari de la IGSU pentru vreme cu vijelii şi ploi torentiale

Bucuresti: Recomandari de la IGSU pentru vreme cu vijelii şi ploi torentiale

DISTRIBUIȚI

102123 – 24062011 – În intervalul 24 iunie, orele 12.00 – 25 iunie, orele 18.00, vremea va deveni instabilă în toate regiunile României. Vor fi averse cu caracter torenţial, însoţite de descărcări electrice şi izolat de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 25 l/mp şi izolat 70 l/mp. Vântul se va intensifica şi trecător va avea aspect de vijelie. In prima parte a intervalului, regiunile cele mai afectate vor fi cele din nord-vestul, nordul şi centrul ţării, precum şi zona montană, apoi cele din jumătatea de est. In cursul zilei de sambata, vremea se va raci accentuat in intreaga tara .

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a transmis această atenţionare tuturor inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă şi recomandă cetăţenilor să aibă în vedere următoarele măsuri preventive în condiţiile unui vânt puternic, cu aspect de vijelie, ploi torenţiale şi descărcări electrice: închiderea tuturor ferestrelor de la locuinţe şi alte categorii de construcţii, precum şi îndepărtarea de acestea; evitarea, pe cât posibil, a părăsirii imobilelor; dacă deplasarea în exterior este totuşi necesară, se va evita trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie; aceste puncte vulnerabile vor fi evitate, pe cât posibil, şi în cazul parcării autovehiculelor; neatingerea stâlpilor sau a firelor căzute la pământ şi ocolirea acumulărilor de apă din zonele de risc cu pericol potenţial de electrocutare; evitarea adăpostirii de intemperii sub copaci izolaţi. De asemenea, IGSU avertizează turiştii asupra pericolului la care sunt expuşi în condiţiile campării pe firul văilor cursurilor de apă sau al parcurgerii unor anumite trasee turistice.

IGSU face apel la cetăţeni să anunţe, în cel mai scurt timp posibil, la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, orice situaţie deosebită generată de fenomenele hidro-meteorologice. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.