Acasă Uncategorized Bucuresti: Traian Basescu: „Ţinutul Harghita – Covasna nu exista”

Bucuresti: Traian Basescu: „Ţinutul Harghita – Covasna nu exista”

DISTRIBUIȚI

102050 – 23062011 – Presedintele Traian Basescu a declarat ca informatiile potrivit carora ar fi propus UDMR o varianta care sa ia in calcul opt judete mari plus unul format din Harghita si Covasna este o minciuna. Seful statului a adaugat ca a explicat UDMR la consultarile de la Cotroceni ca solutia maximala oferita este opt judete plus Harghita si Covasna asa cum sunt in acest moment, cu dependenta de finantarea guvernului de la Bucuresti si fara relatii directe cu Bruxelles-ul ca in cazul celorlalte opt judete.  „Am spus: putem oferi o varianta maximala peste care nu se poate trece: opt judete plus Harghita si Covasna, asa cum sunt acum, dar nu unite. Ramaneti asa, dar nu incurcam 22 de milioane de romani pentru o chestiune etnica. V-a lasat Dumnezeu asa, din ’68, dar nu incurcati”, a declarat presedintele, miercuri seara, la B1 Tv. Tinutul Harghita – Covasna nu exista. Eu am cautat sa gasesc intelegere la Opozitie pentru un compromis, nu mi-au dat sansa.

 

 Atunci trebuie sa gasesc o formula de compromis pentru ca reorganizarea a devenit vitala pentru Romania. Pot pune la dispozitie stenogramele discutiilor de la Cotroceni”, a afirmat seful statului.

El a explicat ca daca UDMR refuza aceasta oferta maximala se va trece imediat la reorganizarea pe judete mari a deconcentratelor, pregatita deja de Guvern. In acest caz, seful statului apreciaza ca nu se pune problema ca UDMR sa iasa de la guvernare, pentru ca maghiarii nu au nimic de pierdut. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.