Acasă Uncategorized Bucureşti: Angajaţii hărţuiţi psihologic se pot adresa primului centru anti.mobbing din România

Bucureşti: Angajaţii hărţuiţi psihologic se pot adresa primului centru anti.mobbing din România

DISTRIBUIȚI

101826 – 15062011 – Preşedinta Comisiei pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi, deputatul PNL Cristina Pocora, a salutat miercuri lansarea primului Centru Anti-Mobbing din România, în cadrul proiectului „Femeia contează!”, desfăşurat în colaborare cu Comisia pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi din Camera Deputaţilor.

            „Este primul pas pentru ca angajatorii şi angajaţii români să afle că acest fenomen nu trebuie tolerat şi mă refer la acea formă de hărţuire psihologică sistematică de la locul de muncă. Atât femeile cât şi bărbaţii trebuie să ştie că nu este normal să muncească într-un mediu toxic, din cauza altor persoane care, din diverse motive, îşi persecută colegii de birou sau subalternii. Trebuie să ştie că pot riposta, pot îndrepta lucrurile. Demisia nu este o soluţie pentru situaţiile de acest gen. Alături de societatea civilă care, iată, a lansat programe, proiecte de informare şi de contracarare a mobbingului, sindicatele sunt cele care ar trebui să aibă un rol important în combaterea acestui fenomen. Pentru că organizaţiile sindicale sunt cele mai apropiate de angajaţii unei organizaţii”, a declarat cu această ocazie Cristina Pocora. Ea a subliniat că, prin activitatea pe care o desfăşoară în cadrul Parlamentului României, a iniţiat şi sprijinit o serie de manifestări, discuţii, mese rotunde care au avut ca temă centrală discriminarea de gen, egalitatea de şanse, combaterea hărţuirii şi a discriminării pe piaţa muncii.

            Primul Centru Anti-Mobbing din România (cu sediul în strada Enăchiţă Văcărescu nr.38, Bucureşti) a fost anunţat de Asociaţia Colfasa, în cadrul proiectului „Femeia contează!”, dezvoltat în colaborare cu Comisia pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi din Camera Deputaţilor.

            Proiectul va continua pe 16 iunie a. c., cu o dezbatere la Palatul Parlamentului, cu tematica „Egalitatea de şanse/gen pe piaţa muncii”. Cu această ocazie vor fi analizate cazuri de situaţii conflictuale sau discriminatorii la locul de muncă, decizii ale Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, vor fi identificate instrumentele de combatere a discriminării. De asemenea, va fi analizat şi cadrul juridic în materie de discriminare, hărţuire, mobbing. La dezbateri vor participa, alături de reprezentanţii ONG-urilor de profil şi ai instituţiilor guvernamentale, de preşedinta Comisiei pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi din Camera Deputaţilor Cristina Pocora, de reprezentanţi ai organizaţiilor sindicale şi invitaţi din străinătate.

            Programul „Femeia contează!” are drept scop „dezvoltarea resurselor şi mecanismelor de reabilitare echitabilă a femeilor, pe piaţa muncii, în vederea promovării egalităţii de gen şi a statutului femeii în mediul profesional, prin combaterea hărţuirii şi discriminării cu caracter psihologic, economic şi social”, după cum a declarat Flori-Ana Andronache, coordonatorul Centrului.

            Efectele inregistrate asupra persoanei care este supusă mobbingului la locul de muncă sunt variate şi cuprind, printre altele: capacitate de muncă diminuată, scăderea stimei de sine, anxietate, depresii, atacuri de panică, tulburări de somn sau la nivel comportamental. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.