Acasă Uncategorized Bucureşti: Boagiu, demisia!

Bucureşti: Boagiu, demisia!

DISTRIBUIȚI

101531 – 05062011 – Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a luat vineri mai mulţi jurnalişti într-o cîlîtorie cu trenul, pentru a le arata condițiile în care se circulă până la munte. Pe drum, trenul s-a defectat, iar jurnaliştii au filmat cum un senzor

de frână este „păcălit” cu o creangă ruptă dintr-un copac, o sârmă luată de pe marginea drumului şi niste scotch. De menţionat două lucruri importante: reparaţia cu băţul şi sârma s-a făcut fix sub ochii ministrului Transporturilor, iar automotorul depăşise cu 300.000 de kilometri termenul obligatoriu pentru revizie. Echipa ministrului a trecut sub tăcere incidental și importanţa defecţiunii, ba mai mult le-a cerut jurnaliștilor să nu comenteze în niciun fel cele petrecut. Sâmbătă, alţi specialişti din CFR au scos arătat riscul la care au fost expuși jurnaliștii, și nu numai, circulând cu un tren fără frâne. Chestionați în legătură cu improvizațiile de care s-au flosit pentru a pune trenul în mișcare, reprezentanţii CFR au explicat că angajaţii s-au pierdut cu firea pentru că de față era și ministrul Transporturilor, dar au negat că la reparații au folosit creanga ruptă din copac. „S-au pripit, s-au pierdut, era ministru în tren, nu au ştiu ce să facă, nu au ştiu ce să facă fiind ministru în tren. Au luat creanga.Nu au avut la ce să o folosească. S-a rezolvat problema închizând un robinet”, a declarat Liviu Pescăraşu, director general al CFR, citat de Realitatea TV.

După ce incidental a devenit public, ministrul Boagiu s-a arătat iritat, ba chiar a avut tentația de a nega faptele și de a da vina pe jurnaliști. „Nu a fost niciun incident. Am avut o înţelegere cu colegii voştri care au făcut o greşeală şi puteau să tacă. Dacă vor să facă ştiri din orice atunci… Ei trebuie să-şi asume butonul pe care au apăsat din greşeală. În deontologia profesională, cu tot respectul, intră şi asumarea greşelilor pe care le facem. Dacă un coleg de-al dumneavostră a apăsat unde nu trebuie, ce trebuia să se întâmple?”, a declarat Anca Boagiu, ministrul Transporturilor. – www.promptmedia.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.