Acasă Uncategorized Bucureşti: Camera Deputaţilor dezbate moţiunea pe etnobotanice

Bucureşti: Camera Deputaţilor dezbate moţiunea pe etnobotanice

DISTRIBUIȚI

101540 – 06062011– Camera Deputatilor va dezbate, luni, in plen, motiunea simpla „Un flagel national – plantele etnobotanice” depusa de PSD si PNL. Votul final va fi dat  marti.Opozitia a depus, pe 31 mai, motiunea simpla intitulata „Un flagel national – plantele etnobotanice”.„A sosit momentul sa luam masuri impotriva acestui Guvern incompetent, iar prin votul nostru ne exprimam transant pozitia cu privire la aceasta importanta problema de politica interna. Guvernul condus de Emil Boc nu si-a concentrat activitatea nici pe combaterea fenomenului asa cum ar fi trebuit si nici pe prevenirea acestuia”, afirma deputatii Opozitiei în textul motiunii.Semnatarii sustin ca masurile Guvernului distrug sansa tinerilor de a privi cu incredere in viitor.PNL si PSD sustin ca problema drogurilor usoare genereaza adevarate tragedii in societatea romaneasca.

 

Opozitia critica faptul ca autoritatile nu iau masuri sa inchida „magazinele de vise”. In plus, PNL si PSD mentioneaza ca OUG 6/2010 nu a produs efecte benefice decat pentru comerciantii de etnobotanice, care desi obligati de prevederile acestui act normativ nu au distrus niciun gram de produs psihotrop din stocurile ramase, dupa cum mentioneaza Ministerul Sanatatii in adresa 59082 din 18 octombrie 2010.

„Numeroasele cazuri de intoxicare si chiar decesul unor consumatori de astfel de plante ar trebui sa reprezinte un semnal de alarma pentru Guvern si pentru Coalitia majoritara din Parlament, care insa refuza sa adopte masurile de interzicere a comercializarii etnobotanicelor”, se sustine in motiunea simpla.

PNL si PSD arata ca raportul Centrului International Antidrog si pentru Drepturile Omului indica o prevalenta a consumului de droguri de 2,7% in randul romanilor cu varste cuprinse intre 15 si 64 de ani, motiv pentru care Romania a ajuns pe locul 10 din 28 de tari la capitolul deceselor survenite pe fondul consumului de astfel de substante si pe locul patru ca numar de consumatori.

Parlamentarii opozitiei acuza puterea ca nu a sprijinit adoptarea niciunuia dintre cele 24 de proiecte de lege initiate pentru combaterea mai eficienta a consumului de etnobotanice. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.