Acasă Uncategorized Bucureşti: Caravana LSRS – informaţii “direct de la sursa” pentru tinerii care...

Bucureşti: Caravana LSRS – informaţii “direct de la sursa” pentru tinerii care vor sa studieze in strainatate

DISTRIBUIȚI

101814 – 15062011 – În apropierea vacanţei, studenţi şi absolvenţi români de studii în străinătate au demarat a treia ediţie a Caravanei LSRS, proiect în cadrul căruia tinerii români dornici să studieze peste hotare au putut afla informaţii “direct de la sursă” cu privire la drumul pe care trebuie să îl parcurgă, pentru a ajunge la universităţi de top ale lumii.

Ajunsă la a treia ediţie, Caravana LSRS este un proiect care recunoaşte şi susţine interesul puternic al tinerilor români de a dobândi o educaţie de calitate în străinătate şi care vine drept răspuns la necesitatea de informare a acestor tineri cu privire la oportunităţile academice internaţionale.

În perioada 20 mai – 10 iunie, 20 de studenţi şi absolvenţi români din SUA, Marea Britanie, Franţa, Germania, Italia, Austria, Olanda, Elveţia, Grecia, Finlanda şi Norvegia au împărtăşit experienţa lor de studiu şi de viaţă în străinătate în faţa a peste 800 de tineri din Bucureşti, Ploieşti, Galaţi, Bacău, Iaşi, Piatra-Neamţ, Suceava, Satu-Mare, Braşov, Râmnicu-Vâlcea, Târgovişte, Constanţa, Craiova, Drobeta Turnu Severin, Timişoara, Cluj-Napoca şi Sibiu, prin intermediul a 18 seminarii interactive. Aceste seminarii au fost susţinute de membri LSRS, alături de reprezentanţi ai Educativa, Campus France şi DAAD (Deutscher Akademischer Austausch Dienst).

„Posibilităţile de informare despre studiul în străinătate sunt din ce în ce mai variate, dar ce aduce în plus Caravana LSRS faţă de aceste oportunităţi de informare sunt studenţii şi absolvenţii români în persoană, care sunt bucuroşi să le răspundă tinerilor interesaţi la întrebările pe care aceştia le au cu privire la studiul peste hotare. De menţionat este faptul că participanţii la seminariile Caravanei sunt tineri care doresc să urmeze o educaţie academică la standarde internaţionale, unde accentul este pus pe student, şi nu tineri care vor să plece neapărat din România.” a declarat Adina Vinţan, project manager Caravana LSRS.

În acest an, la început de toamnă, Caravana LSRS va ajunge în alte 15 oraşe din România, printre care: Arad, Alba-Iulia, Deva, Târgu-Mureş, Botoşani, Piteşti.

Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) este prima şi singura organizaţie care asigură un cadru de organizare reprezentativ al studenţimii române din străinătate, promovând o puternică solidaritate între membrii săi, ca reprezentanţi de valoare ai României, precum şi o atitudine pozitivă faţă de perspectivele întoarcerii lor în ţară după terminarea studiilor. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.