Acasă Uncategorized Bucureşti: De la 1 iulie, 112 doar in format electronic

Bucureşti: De la 1 iulie, 112 doar in format electronic

DISTRIBUIȚI

101950 – 20062011 – Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) informează că, potrivit prevederilor Hotărârii Guvernului nr.1397/2010, contribuabilii persoane fizice şi juridice care au calitatea de angajator sau entităţi asimilate angajatorului, începând cu data de 1 iulie 2011, vor completa şi depune formularul 112 – “Declaraţia privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate”, numai prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, pe portalul e-România, nemaifiind acceptat formatul hârtie.

ANAF atenţionează că pentru depunerea declaraţiei prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, angajatorii trebuie să deţină un certificat calificat, eliberat în condiţiile Legii nr.455/2001 privind semnătura electronică sau să împuternicească persoane care deţin acest certificat.

Declaraţia privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate se completează/ validează cu ajutorul programelor de asistenţă puse la dispoziţia  contribuabililor gratuit de unităţile fiscale sau descărcate  de pe site-ul ANAF.

Nedepunerea sau depunerea cu întârziere a formularului 112 constituie contravenţie şi se sancţionează potrivit prevederilor art. 219 din Codul de procedură fiscală.

Informaţii detaliate se pot obţine la birourile pentru asistenţa contribuabililor din cadrul administratiilor finantelor publicem, telefonic, la Centrul de asistenţă a contribuabililor, la nr.0314039160 sau accesând pagina de Internet a ANAF. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.