Acasă Uncategorized Bucureşti: Fostul deputat PSD Mihai Sireteanu, condamnat la doi ani de închisoare...

Bucureşti: Fostul deputat PSD Mihai Sireteanu, condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare

DISTRIBUIȚI

101580 – 07062011 –Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat pe fostul deputat PSD Mihail Sireteanu la doi ani de inchisoare cu suspendare, alaturi de fostul director de la Fabrica de Armament Mizil, Constantin Cazacu, care a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare. Decizia Inaltei Curti este definitiva.

Initial, fostul deputat PSD si fost vicepresedinte al CNSLR Fratia, Mihail Sireteanu, si fostul director al Fabricii de Armament de la Mizil, Constantin Cazacu, au fost condamnati, in luna februarie, la doi ani de inchisoare, respectiv un an de inchisoare cu suspendare sub supraveghere, de Sectia Penala a Inaltei Curti, decizia fiind mentinuta luni de completul de cinci judecatori.

Procurorii l-au trimsi in judecata, în 2006, pe deputatul PSD Mihail Sireteanu, pe atunci secretar al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, coruptie si petitii, si directorul general al fabricii de armament SC MFA SA Mizil, Constantin Cazacu.

Din probele administrate de procurori a reiesit ca, in perioada 2003-2004, cei doi au conceput si pus in aplicare un plan prin care au fost create doua societati comerciale – Emco Cas si Euro Business – menite sa desfasoare activitati comerciale privilegiate cu fabrica de armament MFA Mizil.

Constantin Cazacu era director general in MFA Mizil, iar Mihail Sireteanu, membru in Consiliul de Administratie pana la data de 28 mai 2003.

Potrivit procurorilor, cei doi au inlesnit incheierea a 17 conventii comerciale cu cele doua firme-capusa in care erau fie actionari, fie aveau interese si care erau administrate de persoane paravan aflate in relatii de rudenie ori de prietenie cu acestia.

Mihail Sireteanu a fost acuzat de complicitate la acte de comert incompatibile cu functia ori incheierea de tranzactii financiare utilizand informatiile obtinute in virtutea functiei, in scopul obtinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. Aceleasi acuzatii sunt aduse si lui Constantin Cazacu.

Dupa afacerile cu firmele capusa – Emco Cas si Euro Business – fabrica de armament MFA Mizil a platit 4,69 miliarde lei vechi catre Emco Cas, respectiv 1,9 miliarde lei vechi catre Euro Business, fara ca aceste doua firme sa presteze vreo activitate aducatoare de venituri pentru MFA Mizil. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.