Acasă Uncategorized Bucureşti: Guvernul desfiinţează 5.500 de posturi la ANAF

Bucureşti: Guvernul desfiinţează 5.500 de posturi la ANAF

DISTRIBUIȚI

– 101460 – 02062011 – Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a anuntat ca Guvernul a decis desfiintarea a 4.927 de posturi din Agentia Nationala de Administrare Fiscala si a 550 de posturi de conducere din cadrul aceleiasi institutii.

Dintre aceste posturi doar 1.200 erau ocupate, a precizat ministrul. „Administratia fiscala va fi mai eficienta si avem si posibilitatea sa facem o selectie a personalului, iar angajatii care nu mai indeplinesc conditiile sa fie

 indepartati din ANAF”, a declarat ministrul Ialomitianu.

 

 

Totodata, vor fi desfiintate posturi de conducere, printre care functia de prim-adjunct al comisarului general al Garzii Financiare si un post de adjunct al comisarului general.

Prin aplicarea acestor masuri, posturile din aparatul propriu si unitatile subordonate ANAF, respectiv Autoritatea Nationala a Vamilor, Garda Financiara si directiile generale ale finantelor publice se vor reduce de la 34.027 la 29.100 de posturi, a precizat Ialomiteanu.

Alte locuri au fost desfiintate la Autoritatea Nationala a Vamilor (1.427 posturi, dintre care 600 ocupate) si Garda Financiara (713 posturi, dintre care 300 ocupate).

Numarul de posturi cumulate de la cele doua institutii va fi redus cu o treime.

Vor fi desfiintate si 150 de administratii financiare la nivel de orase si comune, reprezentand mai mult de o treime din cele existente. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.