Acasă Uncategorized Bucureşti: Indicele de confort termic a depăşit pragul critic în multe zone...

Bucureşti: Indicele de confort termic a depăşit pragul critic în multe zone din România

DISTRIBUIȚI

102084 – 23062011Administratia Nationala de Meteorologie anunta ca indicele de confort termic a depasit pragul critic in mai multe localitati din vestul si sud-estul Romaniei.

Joi, indicele de confort termic a ajuns la nivelul 80 in sudul tarii (in Bucuresti si in zona Oltenita), dar si la Focsani, in est si in Timis. In Bacau, Bailesti si Alba-Iulia indicele de confort termic a ajuns la nivelul 79. In Videle, Halanga, Bozovici, Timisoara, Arad, Stei, Oardea, Sacuieni, Dej, Sarmasu, Targu Ocna si Slobozia, nivelul a fost 78.

Indicele de confort termic coroboreaza temperatura aerului cu umiditatea relativa (marime fizica egala cu cantitatea de vapori de apa care exista intr-un amestec gazos de aer si apa) pentru a determina o temperatura apareta, cea resimtita de corpul uman.

In mod normal, corpul se raceste prin transpiratie, proces in timpul caruia apa se evapora, iar ca urmare caldura retinuta se diminueaza. Atunci cand umiditatea relativa este mare, rata de evaporare a apei se reduce. Aceasta inseamna o racire mai lenta a corpului, care retine mai multa caldura decat ar face-o in aer uscat. Pragul critic al indicelui de confort termic este de 80. Acolo unde valoarea este egala sau mai mare, populatia trebuie sa se protejeze adecvat. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.