Acasă Uncategorized Bucureşti: Initiativa legislativa: TVA 9% pentru activităţi de turism

Bucureşti: Initiativa legislativa: TVA 9% pentru activităţi de turism

DISTRIBUIȚI

102145 – 27062011 – Deputatul PSD Aura Vasile împreună cu deputatul Mircia Giurgiu şi alţi deputaţi, vor depune luni o iniţiativă legislativă de modificare a Codului Fiscal care reduce valoarea TVA de la 24% la 9% pentru activităţi de turism.

„Deşi in prezent există TVA cu valoare de 9% pentru cazare, această valoare ar trebui să se aplice şi pentru alte servicii care ţin de turism: servicii de alimentaţie, servicii de transport şi alte servicii turistice”, susţine Aura Vasile.

            Deputatul PSD consideră că această masură este absolut necesară pentru incurajarea şi stimularea turismului românesc, având in vedere imensul potential turistic al ţării şi afirmă că: ”Reducerea cotei TVA va avea ca efect nu numai creşterea numărului de români care işi petrec concediile in ţară ci va aduce un plus de turişti străini prin reducerea tarifelor practicate. De asemenea, proiectul de lege vine in intâmpinarea numeroaselor cereri adresate de către Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism care consideră extrem de benefică o asemenea măsură.”

            Cota de TVA de 9% este preconizată a fi aplicată numai in cazul agenţilor economici cu activitate in turism, care oferă servicii turistice pe teritoriul României şi care au autorizare sau licenţă din partea Ministerului. “Inclusiv transportul in domeniul turistic trebuie să beneficieze de această măsură pentru că de această măsură vor beneficia şi toate categoriile de turişti, inclusiv pensionarii şi elevii”

            “Turismul românesc are nevoie de susţinere consistentă in această perioadă de criză pe care o traversăm, fiind una dintre cele mai mai valori ale României pe care nu ne putem permite să o ignorăm sau să nu o sprijinim. Prin impactul rapid pe care il va avea, vom veni in intâmpinarea efectelor crizei economice şi, mai mult decât atât, deschidem calea unei evoluţii ascendente a turismului românesc.”, a conchis deputatul Aura Vasile. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.