Acasă Uncategorized Bucureşti: Instanţa a decis renumărarea voturilor de la alegerile pentru Consiliul Municipal...

Bucureşti: Instanţa a decis renumărarea voturilor de la alegerile pentru Consiliul Municipal Chişinău

DISTRIBUIȚI

101909 – 17062011 – Curtea de Apel Chisinau a decis ca voturile pentru Consiliul Municipal sa fie renumarate, acceptand astfel sesizarea Partidului Liberal si anuland decizia Judecatoriei Centru, care decisese contrariul.

Decizia poate aduce un mandat in plus Partidului Liberal si lua unul de la comunisti, care acum detin majoritatea de exact un vot fata de fortele democratice, in Consiliul Municipal, dupa alegerile din 5 iunie, informeaza Unimedia.

Juristul PL Ion Casian si consilierul PL Teo Carnat spun ca prin decizia de vineri, instanta superioara a reparat greseala Judecatoriei Centru. Acestiau au reiterat ca a fost incalcata procedura de numarare a voturilor. „Buletinul nu era aratat tuturor membrilor comisiei electorale, iar 100 de buletine de vot au fost declarate gresit nevalabile”, a explicat Casian, subliniind ca renumararea voturilor ar putea aduce un mandat de consilier Partidului Liberal.

Pe de alta parte, juristul PCRM, Sergiu Sarbu, spune ca hotararea de vineri este una politica. „Se incearca a se fura un mandat PCRM”, a spus acesta. 

Comunistii si partidele democratice sunt in mijlocul unei confruntari pentru Chisinau, unde primii au obtinut majoritatea in Consiliul Municipal si au castigat primul tur al alegerilor pentru primarie, in conditiile in care candidatul lor, Igor Dodon, a obtinut 48% din voturi, cu 2% mai mult decat cele ale primarului in functie, liberalul Dorin Chirtoaca. – www.promptmedia.ro

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.