Acasă Politic PDL, convins ca Romania este pe calea cea buna

PDL, convins ca Romania este pe calea cea buna

DISTRIBUIȚI

102474 – 07072011– Purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu, a declarat într-o conferinţă, ca Guvernul Boc si-a imbunatatit calificativele acordate de agentiile internationale de rating financiar, devenind mai sigura pentru imprumuturi decat Ungaria. El a reamintit ca agentiile internationale au coborat ratingul Romaniei de la inceputul anului 2008, in timpul guvernarii Tariceanu.„Increderea in Romania creste. In ianuarie 2008, cand Romania era condusa de guvernarea Tariceanu, sprijinita de PSD, Fitch a revizuit perspectiva calificativului Romaniei de la stabil la negativ. A facut-o penalizand deficitul de cont curent. In noiembrie 2008, Fitch scoate Romania din categoria tarilor recomandate pentru investitii, coborand ratingul cu doua trepte. Standard & Poor’s luase decizia de retrogradare in octombrie. Cand se apropiau alegerile si ne amintim cum se comporta guvernul Tariceanu cu bugetul, ratingul scadea.

 

 

2010 a fost un an extrem de dur, de greu, in care guvernarea coalitiei conduse de PDL a luat masurile dure, costisitoare economic, dar care au salvat Romania. Acum Fitch upgradeaza pozitiv ratingul Romaniei. Se astepta sa se upgradeze in decembrie, dar a venit mai devreme. O reactie va veni si de la Standard&Poor’s”, a spus Voinescu.

El a vorbit despre evolutiile pozitive din economia Romaniei, spunand ca exporturile vor creste, iar Romania e in grafic pentru indeplinirea deficitului stabilit cu FMI. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.