Acasă Uncategorized Bucureşti: Ministerul Educaţiei promite bani mai mulţi cadrelor didactice implicate în examenele...

Bucureşti: Ministerul Educaţiei promite bani mai mulţi cadrelor didactice implicate în examenele naţionale

DISTRIBUIȚI

101623 – 08062011- Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Oana Badea, împreună cu directorul general al Direcţiei Generale Educaţie şi Învăţământ pe Tot Parcursul Vieţii, Liliana Preoteasa, şi directorul general al Direcţiei Generale Management, Resurse Umane şi Reţea Şcolară, Corina Marin, au susţinut marţi, la sediul ministerului, o videoconferinţă cu inspectorii şcolari generali. Au fost abordate mai multe teme de actualitate, precum diseminarea în teritoriu a celor 67 de metodologii subsecvente Legii Educaţiei Naţionale, aflate în acest moment în dezbatere publică şi derularea examenului de bacalaureat. În privinţa metodologiilor, Oana Badea a precizat că acestea sunt rezultatul consultării mai multor parteneri de dialog: „Metodologiile sunt un produs care înglobează aportul societăţii civile şi a reprezentanţilor sistemului de educaţie, armonizat de experţii MECTS. Aşteptăm în perioada dezbaterii publice un feed-back puternic din teritoriu, iar inspectoratele judeţene joacă un rol important în acest sens.”

 

 

 

Astfel, secretarul de stat le-a cerut inspectorilor şcolari să promoveze la nivel local proiectele de metodologii şi să pună la dispoziţia reprezentanţilor din sistem o adresă electronică la care să fie transmise toate observaţiile şi recomandările acestora.

De asemenea, în cadrul videoconferinţei, Oana Badea a făcut referiri privind modul de plată al personalului didactic care face parte din comisiile pentru evaluarea naţională a elevilor clasei a VIII-a, pentru examenul naţional de bacalaureat şi pentru examenele de absolvire / certificare a competenţelor profesionale pentru învăţământul profesional, liceal şi postliceal – sesiunile anului 2011: „Ministerul Educaţiei este conştient de importanţa implicării cadrelor didactice în examenele naţionale. De aceea, personalul didactic responsabil de buna derularea a examenelor naţionale, pentru efortul suplimentar depus, va fi răsplătit suplimentar. Spre deosebire de anul trecut, sarcini neremunerate sunt acum cuprinse în ordinul care reglementează plata cadrelor didactice implicate în examenele naţionale (bacalaureat – comisiile judeţene/regionale de contestaţii, evaluare naţională – comisiile din unităţile de învăţământ, comisiile din centrele zonale de evaluare)”. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.