Acasă Uncategorized Bucureşti: Organizatia de Femei a PSD: Curtea Constitutionala este complice la politicile...

Bucureşti: Organizatia de Femei a PSD: Curtea Constitutionala este complice la politicile anti-familie ale guvernului Boc

DISTRIBUIȚI

101893 – 17062011 – Organizatia de Femei PSD isi exprima dezaprobarea ferma fata de decizia Curtii Constitutionale de a permite reducerea indemnizatiilor pentru cresterea copiilor. “Ne solidarizam cu gestul colegilor nostri din grupurile PSD si PNL, care au sesizat Curtea Constitutionala cu privire la neconstitutionalitatea OUG 111/2010 referitoare la concediul si indemnizatia pentru cresterea copiilor si legea de aprobare a acesteia. Prin aceasta decizie, Curtea devine complice la decizia guvernului Boc, care ingreuneaza viata mamelor si tatilor din Romania.

            De la inceput, legea a starnit disperarea si frica de viitor in randul multor familii. Desi oamenii au iesit in strada sa protesteze, iar societatea civila si-a exprimat opozitia in mod argumentat, Guvernul Romaniei a dat dovada de indiferenta la doleantele parintilor si pripa in adoptarea legii.

            La un calcul simplu, se poate observa ca economia care se face prin aceasta masura este infima. Anul trecut aproximativ 193.000 de persoane beneficiau de indemnizatia pentru cresterea copiilor, cumuland aproximativ 189 milioane lei. Doar 20% dintre acestea beneficiau de o indemnizatie mai mare de 600 de lei. Economia la bugetul Romaniei realizata prin taierile indemnizatiilor pentru copii va permite cel mult construirea unui teren de golf intr-o comuna care nu are nici apa curenta.

            In loc sa ajute familiile tinere prin sporirea numarului de crese si gradinite, prin ajutoare financiare pentru familiile monoparentale, prin crearea de alternative la serviciile publice de ingrijire pentru copiii prescolari, guvernul Boc desfiinteaza treptat si firavul sistem de sprijin existent.

            Organizatia de Femei PSD condamna ferm anti-politicile guvernului Boc in privinta familiei, mai ales in conditiile in care tara noastra este fruntasa in Uniunea Europeana la abandonul noilor nascuti, ca si la rata mortalitatii infantile.

            Ne exprimam solidaritatea cu toti parintii din Romania, precum si speranta ca, in cel mai scurt timp, acest guvern va pleca, iar politicile sale distructive vor inceta”, se spune într-un comunicat al PSD. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.