Acasă Uncategorized Bucureşti: Patru bănci străine se pregătesc să părăsescă România

Bucureşti: Patru bănci străine se pregătesc să părăsescă România

DISTRIBUIȚI

– 101424 – 01062011   Patru bănci locale, dintre care una cu peste 5% din piaţă, iar restul de dimensiuni reduse, aşteaptă investitori care să le cumpere până cel târziu în 2012 – 2013, scrie Ziarul Financiar.

Este vorba despre Volksbank, RBS, ATE Bank şi MKB Romexterra, toate membre ale unor grupuri internaţionale care au venit în România şi au mizat pe creşterea economică puternică de la jumătatea deceniului trecut. Activele celor patru bănci cumulau circa 8,5% din piaţă la sfârşitul lui 2010 faţă de peste 10% în 2008.

Aşa cum intrările pe

 piaţă s-au produs în contextul unor strategii interna­ţionale, nici deciziile de retragere nu vizează neapărat România în particular. Austriecii de la Volksbank vor să renunţe la toate operaţiunile din regiune, iar britanicii de la RBS au un program de vânzare a mai multor active „non-core”. Grecii de la ATE Bank s-au hotărât să abandoneze piaţa pe baza programului de restructurare aprobat recent de Comisia Europeană, în timp ce ungurii de la MKB intenţionează să vândă Rom­exterra până în 2013 în contextul în care operaţiunile locale le-au adus pierderi de 153 milioane euro anul trecut. –

www.promptmedia.ro

www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.