Acasă Uncategorized Bucureşti: Platforma Civica va sesiza Departamentul de Stat al SUA privind „interventionismul”...

Bucureşti: Platforma Civica va sesiza Departamentul de Stat al SUA privind „interventionismul” ambasadorului Gitenstein

DISTRIBUIȚI

102038 – 22062011 – Platforma Civica anunta ca va sesiza Departamentul de Stat al SUA privind „interventionismul politic fară precedent al ambasadorului Gitenstein si privind partizanatul său politic evident, camuflate sub o pasiune disproportionată pentru jurisprudentă”.

„Comentariile pe care ambasadorul american le face pe marginea unor decizii ale Curtii Constitutionale din Romania – forul baziliar al democratiei si constitutionalismului românesc – sunt consternante din partea unui diplomat si inteligibile doar în cazul în care apartin unui politolog sau unui agent electoral. România este o tară suverană si nu este în niciun fel subordonată constitutional uzantelor, precedentelor si opiniilor unor angajati ai guvernului SUA. <<În SUA, spune ambasadorul Gitenstein, există o tradiţie îndelungată a reţinerii judecătoreşti, prin care judecătorii Curţii Supreme aleg să nu îşi exercite întreaga autoritate>>. Însă în SUA există, în egală măsură, si o traditie îndelungată a interventiei nejustificate si inadecvate (ajungându-se uneori până la falsificarea probelor) în politica internatională, fată de care Platforma Civică îsi exprimă o îngrijorare egală cu cea exprimată de ambasadorul Gitenstein în privinta verdictelor emise de judecătorii români în exercitarea prerogativelor lor firesti. În spiritul vocatiei ambasadorului american de a oferi exemple si modele, Platforma Civică doreste să-i propună domnului Gitenstein modelul românesc al neinterventiei si respectului pentru statele partenere – model mult mai vechi chiar decât radăcinile venerabilei traditii democratice americane”, se spune într-un comunicat al Platformei Civice. 

Scrisoarea Platformei Civice către Departamentul de Stat SUA va fi remisă în cursul acestei săptămâni si va avea un caracter public, se mai precizează în comunicat. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.