Acasă Uncategorized Bucureşti: Procesul fostilor ministri Tudor Chiuariu si Zsolt Nagy a fost amanat...

Bucureşti: Procesul fostilor ministri Tudor Chiuariu si Zsolt Nagy a fost amanat pentru septembrie

DISTRIBUIȚI

102238 – 29062011 –Procesul in care fostii ministri Tudor Chiuariu si Zsolt Nagy, precum si fostul sef al Postei Romane Mihai Toader au fost trimisi in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie in dosarul „Posta Romana” a fost amanat, miercuri, de Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) pentru 26 septembrie a. c.

Instanta a motivat amanarea procesului prin constatarea lipsei de aparare in cazul inculpatului Ioan Folfa, avocatul acestuia neputand fi prezent la process din motive obiective.

Potrivit DNA, fostul ministru al Comunicatiilor Zsolt Nagy si fostul ministru al Justitiei Tudor Chiuariu au fost deferiti justitiei pentru infractiunea de abuzz in serviciu contra intereselor publice, cu consecinte deosebit de grave, daca functionarul public a obtinut pentru altul un avantaj patrimonial.

In acelasi dosar a mai fost trimis in judecata si Dan Mihai Toader, presedinte al Consiliului de Administratie si director general al Companiei Nationale Posta Romana SA (CNPR), in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de abuz in serviciu contra intereselor publice, cu consecinte deosebit de grave, daca functionarul public a obtinut pentru altul un avantaj patrimonial, si stabilirea, cu intentie, a unei valori diminuate fata de valoarea comerciala reala a bunurilor apartinand institutiilor publice, cu ocazia unei operatiuni comerciale.

De asemenea, pentru infractiuni similare au mai fost trimisi in judecata Emanoil Lepadatu, director economic executiv al CNPR si Andrei Marinescu, director executiv al Directiei de Dezvoltare Strategica al aceleiasi companii, precum si Ioan Folfa, administrator la SC Topcadex 99 SRL.

Potrivit DNA, in perioada 2005-2007, printr-un sir de acte nelegale, reprezentantii Postei au contribuit la trecerea unui imobil din proprietatea publica a statului roman in proprietatea privata a SC Imopost Developments SA, demers in care au fost implicati si doi membri ai Guvernului, prin emiterea unui act normativ cu scopul de a favoriza societatea, prin schimbarea situatiei juridice a imobilului.

Prejudiciul in acest dosar este evaluat la peste 8,6 milioane euro. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.