Acasă Uncategorized Bucureşti : Program de prevenire a abandonului scolar in centre de zi...

Bucureşti : Program de prevenire a abandonului scolar in centre de zi din Sectorul 3

DISTRIBUIȚI

102160 – 27062011 – Primăria Sectorului 3- Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului derulează un program de prevenire a abandonului şcolar prin intermediul a zece centre de zi amenajate în cadrul Şcolilor Generale nr. 54, 80, 84, 87, 92, 94, 95, 112 şi 116 şi al Centrului de zi „Licurici”.

Beneficiarii acestor centre sunt 95 de copii de pe raza Sectorului 3, care provin din familii cu o situaţie financiară modestă, familii monoparentale sau dezorganizate.

            Scopul acestor centre este prevenirea instituţionalizării copiilor de pe raza sectorului 3 şi a abandonului şcolar prin asigurarea unei îngrijiri complete pe timpul zilei prin activităţi de tip educaţional, socializare, consiliere şi orientare socială.

În cadrul centrelor, copiii beneficiază de următoarele servicii: o masă zilnică, asistenţă de specialitate în pregătirea lecţiilor, în vederea aprofundării cunoştinţelor dobândite în cadrul orelor de curs, de suport pentru orientarea şcolară şi profesională, meditaţii în vederea susţinerii unor verificări sau examene; vor fi dezvoltate activităţi recreative cu scop educativ (activităţi muzicale, sportive, foto), consiliere psihologică (pentru copii şi părinţi), asistenţă medicală de urgenţă. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.