Acasă Uncategorized Bucureşti: Protest al grefierilor şi arhivarilor din instanţe în faţa CSM

Bucureşti: Protest al grefierilor şi arhivarilor din instanţe în faţa CSM

DISTRIBUIȚI

101560 – 06062011 – Grefierii si arhivarii din instante, membri ai Federatiei Nationale Sindicale Projust, au protestat luni in fata Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Ei au reclamat „lipsa unui dialog real si constructiv, de pe pozitii de egalitate, in scopul identificarii si remedierii deficientelor din sistem si a problemelor cu care se confrunta categoriile profesionale”.

Stefania Teleman, presedintele Projust, a precizat, intr-o interventie la Antena 3, ca este vorba de o „manifestatie strict legala, autorizata de Primaria Municipiului Bucuresti.

Sindicalistii protesteaza, de asemenea, fata de „modul unilateral de luare a unor decizii si masuri cu impact imediat si direct in activitatea profesionala a grefierilor, masuri fara justificare legala”.

Acestia reclama, totodata, incalcarea articolului 241 din Codul Muncii prin neconsultarea sindicatelor sau a reprezentantilor grefierilor la intocmirea Regulamentului de ordine interioara.

„In prezent, CSM a solicitat expres instantelor sa transmita opinia magistratilor in privinta propunerilor de modificare a Regulamentului de ordine interioara, excluzand opinia personalului auxiliar de specialitate”, spun membrii Pojust.

„In nicio tara europeana in care exista un consiliu judiciar al magistraturii, aceasta institutie nu se ocupa si de cariera profesionala a grefierilor, cu atat mai putin prin decizii unilaterale si in lipsa unui dialog social activ”, a subliniat liderul sindical Stefania Telemen. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.