Acasă Uncategorized Bucureşti: Seantaul permite adopţiile internaţionale dacă unul dintre soţi este cetăţean român

Bucureşti: Seantaul permite adopţiile internaţionale dacă unul dintre soţi este cetăţean român

DISTRIBUIȚI

101805 – 15062011 – Senatul a aprobat proiectul de lege prin care sunt stabilite masuri referitoare la regimul adoptiilor internationale in conformitate cu acordurile ratificate sau semnate de Romania.

In favoarea proiectului de lege au votat 94 de senatori, cinci senatori au votat impotriva si patru s-au abtinut de la vot.

Senatorii au adoptat un amendament care permite adoptarea unui copil de catre un cuplu cu domiciliul in strainatate, in cazul in care unul dintre soti este cetatean roman si in termen de doi ani de la data la care copilul a fost declarat adoptabil, nu a fost identificat niciun adoptator in Romania.

Potrivit amendamentelor aprobate de Senat nu pot adopta copii persoanele care au fost condamnate pentru o infractiune impotriva familiei, savarsita cu intentie si pentru infractiunea de trafic de persoane sau trafic si consum ilicit de droguri. Interdictia se aplica si persoanelor care doresc sa adopte singure, ai caror soti sunt bolnavi psihic sau au handicap mintal.

Senatul este prima camera sesizata cu proiectul legislativ, decizia finală revenind Camwerei Deputaţilor. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.