Acasă Uncategorized Bucureşti: Senatorii nu sunt de acord cu identificarea posesorilor de cartele telefonice...

Bucureşti: Senatorii nu sunt de acord cu identificarea posesorilor de cartele telefonice preplatite

DISTRIBUIȚI

– 101425 – 01062011  Oricine vrea sa cumpere o cartela telefonica prepay va trebui sa se prezinte la magazin cu actul de identitate, prevede un proiect legislative initiat de un grup de parlamentari PDL. În acest fel, vânzătorul va avea obligația să înregistreze datele personale ale cumpărătorului și să le comunice operatorului.

Inițiatorii proiectului vor ca persoanel care folosesc déjà o cartelă prepay

 să fie identificate,  în maxim jumătate de an de la intrarea în vigoare a legii să se prezinte cu buletinul la cel de la care au cumpărat cartela. După expirarea acestui termen, furnizorul are obligația să suspende numerele de telefon pentru care nu se cunosc utilizatorii.

Totodată, dacă posesorul unei cartele se decide să o vândă, trebuie ca în termen de zece zile să anunțe operatorul de telefonie mobilă, iar noul posesor să își anunțe datele de identificare

În cazul în care cartela i-a fost furată sau s-a deteriorat, posesorul trebuie de asemenea să anunțe operatorul în maximum 24 de ore, riscând altfel o amendă între 1.000 și 5.000 lei.

Proiectul legislativ a fost discutat, marti, într-o primă comisie la Senat, de unde a primit însă aviz negativ. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.