Acasă Uncategorized Bucureşti: Spitalele vor primi finanţare doar în funcţie de competenţe

Bucureşti: Spitalele vor primi finanţare doar în funcţie de competenţe

DISTRIBUIȚI

– 101423 – 01062011  Spitalele din România vor primi finanţare, începând cu 1 iunie, doar în funcţie de competenţele pe care le-a stabilit recenta clasificare realizată de Ministerul Sănătăţii, a anunţat miercuri ministrul Cseke Attila.

Conform acestui clasament, a precizat ministrul, 58%din spitalele din ţară au competenţe limitate, fiind incluse în clasele corespunzătoare – 4 şi 5.

„În categoria 1 intră doar şapte spitale din România: două din Bucureşti – Spitalul Universitar şi Spitalul Floreasca, precum şi spitalele de urgenţă din

 Timişoara, Cluj-Napoca, Târgu Mureş, Iaşi şi Constanţa. Însă şi aceste şapte spitale au probleme şi vor trebui să se conformeze standardelor cerute”, a precizat Atilla Cseke.

 

 

Ministrul a criticat felul în care s-a făcut finanţarea pentru spitale până în prezent, evidenţiind mai multe „discrepanţe”: „Mi se pare nepermis că până în 2010 aveam spitale judeţene fără computer tomograf, dar aveam spitale din clasa a 4-a care aveau astfel de tomografe. Nu sunt împotriva dotării spitalelor orăşeneşti, dar nu mi se pare normal să rezolvăm problema la nivele inferioare”.  Atilla Cseke a mai spus că introducerea unui nou tip de finanţare pentru spitale va presupune o rectificare a bugetului pentru acest domeniu, ceea ce ar urma să aducă un plus de 500 de milioane de lei în luna august. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.