Acasă Uncategorized Bucureşti: Traian Basescu: “Trecem adesea pe langa tricolor ca pe langa un...

Bucureşti: Traian Basescu: “Trecem adesea pe langa tricolor ca pe langa un stalp de iluminat. E proba ca am uitat de valorile noastre”

DISTRIBUIȚI

102128 – 26062011– Presedintele Traian Basescu a rememorat duminica, de Ziua Drapelului National, momentele cele mai importante din istoria Romaniei, desfasurate sub culorile nationale, si a facut un apel la solidaritate in momente grele. Ziua Tricolorului e momentul omagial care ne sintetizeaza istoria, ne sintetizeaza perspectivele intr-o lume tot mai dificila. Pana si drapelul national al acestui neam s-a nascut din framantari. Prima consemnare a dreptului de a arbora steag national vine din 1834, cand Alexandru Ghica Voda primeste aprobare ca pe corabiile Tarii Romanesti sa fie arborat steagul rosu si galben, iar pentru armata Tarii Romanesti sa fie arborat rosu galben si albastru. O alta consemnare a tricolorului – 1839, cand pentru prima data in memroiile lui Jean Alexandre Valant se consemneaza ca pe muntele Plesuva a fost arborat tricolorul.

 Guvernul provizoriu al Revolutiei din 1848 emite Decretul nr. 1 prin care tricolorul devine steag al tuturor romanilor, dar consemnarea oficiala se face odata cu Unirea Principatelor, la 1859, sub Alexandru Ioan Cuza. Tricolorul i-a insotit pe romani in toate momentele dificile, de glorie si de amaraciune. Independenta ne-am castigat-o sub tricolor, Primul Razboi Mondial l-am desfasurat sub tricolor, Marea Unire, sub tricolor, al Doilea Razboi Mondial, sub tricolor, Revolutia de la 1989 s-a facut sub tricolor, intrarea Romaniei in NATO si UE s-a facut sub tricolor”, a spus presedintele. la ceremonia desfasurata la Cercul Militar National.

„Suntem intr-un moment in care avem nevoie de solidaritate mai mult decat oricand. Singurul simbol care ne poate aseza la un loc e tricolorul”, a spus seful statului.

“Adesea vezi pe strada oameni care trec pe langa tricolor ca pe langa un stalp de iluminat. E proba ca am uitat sa avem ca referinta valorile noasre. Tricolorul trebuie purtat in suflet”, a remarcat Traian Basescu. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.