Acasă Uncategorized Bucureşti: Victor Ponta: Traian Băsescu a furat de la USL ideea reorganizării...

Bucureşti: Victor Ponta: Traian Băsescu a furat de la USL ideea reorganizării administrative

DISTRIBUIȚI

101800 – 15062011 – Presedintele Romaniei, Traian Basescu, ar fi furat de la USL ideea pentru reorganizarea administrativa, a declarat presedintele PSD Victor Ponta. „Probabil a fost o tactica a domnului Basescu, sa dea el subiectul presei sau sa arate ca USL reactioneaza la ce spune el. Se practica furtul de idei”, a spus Victor Ponta, marti, la Antena 3. Co-presedintele Uniunii Social Liberale a reamintit ca USL a prezentat un plan de reorganizare, cu infiintarea a opt regiuni de dezvoltare, insa fara desfiintarea judetelor, precizand ca, in varianta aceasta, nu ar fi nevoie de nici un angajat in plus. „Noi am venit cu un plan serios, cine si ce preia de la guvernul central. Domnul Basescu, in stilul obisnuit, si-a zis cum sa acopere el asta? A venit si-a spus ca trebuie sa omoram baronii, presedintii de consilii judetene. Exista doua variante: daca au facut ceva ilegal, ai 7.000 de institutii sau schimba-l”, a comentat Ponta.

 

Liderul PSD a spus ca o reorganizare la modul propus de PDL ar fi ilegala, din doua puncte de vedere. In primul rand, Romania s-a angajat, in tratatul de aderare la Uniunea Europeana, sa nu isi schimbe organizarea administrativa, iar, in al doilea, acest lucru nu se poate face fara referendum.

In primul caz, impactul negativ al reorganizarii ar fi pierderea contractelor pentru fonduri europene.

In privinta celui de-al doilea argument, Ponta a precizat ca a trimis deja note consiliilor judetene pentru declansarea procedurii de referendum judetean, cu o singura intrebare: daca sunt sau nu de accord cu desfiintarea judetului.

„Trebuie sa lucram la regiuni de dezvoltare in sens european. Trebuie sa le explicam alesilor decizia comuna a USL ca, pentru prima data dupa 20 de ani, foarte multe din atributiile guvernului central, sa treaca in subordinea regionala. Sa nu mai vina nimeni de la Botosani la Bucuresti sa ia bani pentru un drum”, a spus Ponta. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.