Acasă Uncategorized Budapesta: Proteste în Ungaria faţă de măsurile de austeritate

Budapesta: Proteste în Ungaria faţă de măsurile de austeritate

DISTRIBUIȚI

101854 – 16062011 – Sindicaliştii din Ungaria se declară nemulţumiţi de programul de reformă planificat de guvern în domeniul muncii şi al pensiilor. Sindicatele anunţă proteste în 16 oraşe simultan, transmite Radio România Actualităţi.

Sindicaliştii ungari protestează joi faţă de măsurile de reformă, planificate de guvern, în domeniul muncii şi al pensiilor. Aceştia le cer autorităţilor să înceapă consultări, înainte de a lua decizii care-i vizează pe angajaţii din diverse domenii.

Manifestaţiile sunt programate după-amiază, simultan, în 15 reşedinţe de judeţ din Ungaria şi în Budapesta, participanţii urmând să se deplaseze în mod organizat, în coloane, cu maşinile, pe drumurile din oraşe, pentru a atrage astfel atenţia asupra nemulţumirilor lor.

Sindicaliştii au anunţat că protestează faţă de modificările planificate ale Codului Muncii. Ei spun că guvernul ar intenţiona să introducă prevederi care ar permite ca orele suplimentare de lucru să fie plătite în zile libere, în loc de bani, sau că ar putea exista posibilitatea ca oamenii să fie puşi în situaţia să lucreze 44 de ore pe săptămână, pentru un salariu acordat pentru 40 de ore de muncă.

Totodată, organizatorii protestului sunt nemulţumiţi de intenţia autorităţilor, de a elimina posibilitatea pensionării anticipate, în cazul angajaţilor din domenii precum cel al menţinerii ordinii publice, de reducere a perioadei de acordare a ajutoarelor de şomaj.

Sindicaliştii mai sunt nemulţumiţi de planurile care vizează desfiinţarea unui organism care facilita până acum consultările dintre sindicalişti şi Guvern şi crearea unuia nou, care, în opinia reprezentanţilor confederaţiilor sindicale, va fi nefuncţional. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.