Acasă Uncategorized Chişinău: Explozie la Chişinău

Chişinău: Explozie la Chişinău

DISTRIBUIȚI
foto arhiva

101586 – 07062011 O maşină cu numere de înmatriculare ruseşti a explodat astăzi în faţa Ambasdadei Chinei din Republica Moldova. Potrivit primelor informaţii, există trei morţi, după cum relatează Reuters. Este vorba de un autoturism marca Lada care a explodat marţi pe o stradă din centrul Chişinăului, lângă ambasada Chinei, rănindu-l pe preşedintele Federaţiei de Tenis din Republica Moldova, Igor Ţurcan, care circula cu maşina personală pe stradă în momentul producerii deflagraţiei. Acesta a fost transportat imediat la spital, aflându-se în prezent la secţia de terapie intensivă. La faţa locului se află poliţia, pompierii, ambulanţe şi Serviciul Bombteh. Deocamdată nu se cunosc motivele incidentului, iar martorii spun că, probabil, maşina s-a aprins din cauza instalaţiei de gaz. Informatiile legate de victime sunt însă contradictorii. Reuters şi Al Arabya au transmis că este vorba despre trei cadavre care s-ar fi aflat lângă maşină.

 

Antena 3 susţine că nu există cadavre lângă maşină şi că, oficial, nu există morţi în urma exploziei.

Explozia a avut loc în apropierea sediului Federaţiei de Tenis din Chişinău, lângă o grădiniţă, dar şi lângă ambasada Chinei în Republica Moldova.

Primarul Chişinău-lui, Dorin Chirtoacă, susţine că maşina a ars în întregime.

La rândul său, Adrian Jovmir, purtător de cuvânt al Polţtiei Chişinău, a declarat că serviciile operative iau în calcul mai multe variante, inclusiv cea a unui atentat. Prima versiune luată în calcul ar fi explodarea unui balon de gaz instalat în automobil. Oficialul moldovean nu a confirmat o legătură între explozie şi mafia rusă şi nici posibilitatea ca ţinta atentatului să fi fost preşedintele Federaţiei Moldovene de Tenis. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.