Acasă Uncategorized Chisinau: Guvernul Romaniei da bani pentru retiparirea manualelor de istorie din Republica...

Chisinau: Guvernul Romaniei da bani pentru retiparirea manualelor de istorie din Republica Moldova

DISTRIBUIȚI

102155 – 27062011 – Senatorul Viorel Badea, preşedintele Comisiei pentru românii de pretutindeni din Senatul României a participat la lucrările Congresului Învăţătorilor din Republica Moldova. Evenimentul, prezidat de Mihail Sleahtitchi, ministrul Educaţiei din Republica Moldova, a avut loc, sâmbătă, la Chişinău, în sediul Bibliotecii Academiei de Ştiinţe a Moldovei.

Printre participanţi s-au numărat Eugen Tomac, secretar de stat pentru românii de pretutindeni, Leonid Bujor, consilier al primului minstru al Republicii Moldova, Chiril Lucinschi, preşedintele Comisiei permanente cultură, învăţămant, ştiinţă, tineret, sport şi mass-media a Parlamentului, reprezentanţi ai mediului academic, universitar şi şcolar din cele două state. De asemenea, la congres au participat peste 300 de cadre didactice: învăţători, profesori, educatori, inspectori, metodişti din Republica Moldova, reprezentanţi ai tuturor raioanelor, alături de colegi ai lor, învăţători şi profesori din România, Serbia, Franţa şi Ucraina. Între temele discutate s-au numărat creşterea eficienţei actului educaţional prin dezvoltare profesională, metode de îmbunătăţire a programelor, a manualelor şi a materialului didactic, precum şi promovarea şi apărarea drepturilor învăţătorilor.

Cu acest prilej, secretarul de stat pentru românii de pretutindeni Eugen Tomac a anunţat oficial că Guvernul României va sprijini financiar retiparirea manualelor de istorie din Republica Moldova, ca urmare a solicitării Guvernului Republicii Moldova.

“Hotărârea luată de Guvernul Boc revoluţionează procesul de învăţare a istoriei românilor şi deschide noi perspective de abordare a identităţii naţionale pentru generaţiile viitoare, oferind, totodată, un instrument academic obiectiv şi exhaustiv profesorilor de istorie din statul vecin”, a remarcat preşedintele Comisiei pentru românii de pretutindeni din Senat, Viorel Badea. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.