Acasă Uncategorized Cipru: Elevii romani au obţinut sase medalii la Balcaniada de Matematica pentru...

Cipru: Elevii romani au obţinut sase medalii la Balcaniada de Matematica pentru Juniori

DISTRIBUIȚI

102132 – 26062011 – Cei mai tineri matematicieni români, componenţi ai lotului olimpic de juniori, au obţinut şase medalii (trei de aur, două de argint şi una de bronz) la a XV-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică, desfăşurată în Cipru (Larnaca), în perioada 19 – 24 iunie 2011.

Andreea Măgălie (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), Cosmin Ştefan Gramatovici (Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti) şi Ştefan Spătaru (Şcoala cu clasele I-VIII „Mihai Viteazul” din Alexandria, judeţul Teleorman) au cucerit medaliile de aur. Cosmin Ştefan Gramatovici, medaliat cu aur şi la precedenta ediţie (2010, România), a fost distins anul acesta şi cu premiul special al juriului pentru soluţia originală prezentată la una din probleme, acumulând, totodată, şi punctaj maxim. Medaliile de argint au intrat în posesia a doi elevi provenind de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti: Simona Diaconu şi Marius Bocanu, în timp ce medalia de bronz i-a revenit lui Teodor Andronache (Şcoala cu clasele I-VIII Sineşti, judeţul Vâlcea). În clasamentul neoficial pe naţiuni, România a ocupat primul loc.

Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori (OBMJ) este un concurs organizat anual şi destinat elevilor din ţările situate în perimetrul balcanic, precum şi unor ţări din alt areal geografic, prezente cu statut de invitat. Anul acesta s-au aliniat la start 16 echipe din 15 state: Albania, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Cipru, Macedonia, Grecia, Republica Moldova, Muntenegru, România, Serbia, Turcia, Kazahstan, Tadjikistan, Turkmenistan şi Azerbadjan. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.