Acasă Uncategorized Constanta: FMI “să-şi ia valiza şi să se care!”

Constanta: FMI “să-şi ia valiza şi să se care!”

DISTRIBUIȚI

 – 101506 – 03062011 – Fostul premier Călin Popescu-Tăriceanu susţine că România nu a ieşit din criza economică şi că vinovat de situație este actualul Guvern, care nu a fost în stare să ia măsurile potrivite pentru relansarea economică.

 

 

„Noi considerăm ca posibilă ieşirea din criză, spre deosebire de actualul guvern care se lamentează, în frunte cu prim-ministrul, şi care consideră că a căzut peste ei o năpastă. Nu a căzut nicio năpastă, este o criză pe care a traversat-o toată lumea, numai că România a rămas  singura ţară din toată Europa care încă nu a reuşit să iasă din criză. Sigur că apar nişte indicatori care ne arată că am putea să ieşim eventual din recesiune, adică s-a oprit scăderea PIB-ului. Acest lucru nu înseamnă că am ieşit încă din criză şi mi se pare că acest lucru se datoreză în mod evident incapacităţii actualului Guvern de a genera măsuri proactive care să redea încrederea mediului investiţional român şi străin şi să mobilizeze resursele necesare pentru investiţii guvernamentale care să compenseze lipsa de investiţii din mediul privat”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la Mamaia, citat de Realitatea Tv.

Tăriceanu a mai afirmat că şi-ar dori ca FMI să plece din România pentru că acest organism lucrează cu statele din lumea a treia, iar ţara noastră nu se află între acestea.

„FMI este o instituţie care lucrează cu ţările din lumea a treia. Am pretenţia şi mândria că sunt român şi nu mă consider în lumea a treia. Aş vrea să-şi ia valiza şi să se care cât mai repede”, a spus Tăriceanu. – www.promptmedia.ro

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.