Acasă Uncategorized Galaţi: Grup infracţional care a produs fraude online de 750.000 dolari, destructurat...

Galaţi: Grup infracţional care a produs fraude online de 750.000 dolari, destructurat de DIICOT

DISTRIBUIȚI

102075 – 23062011Procurorii DIICOT Galati au destructurat un grup infractional organizat care derula tranzactii si licitatii online frauduloase pentru a obtine sume importante de bani. S-au facut 26 de prechezitii domiciliare si au fost retinute noua persoane, iar valoarea prejudiciului este de 750.000 dolari.

Membrii gruparii se conectau in mod neautorizat la servere din strainatate, efectuand modificari asupra unor pagini web apartinand unor site-uri de comert electronic, pe care le transmiteau prin email catre persoane fizice din S.U.A., Canada, Australia si Europa de Vest. Ulterior, prin phishing, obtineau datele de autentificare ale acestor persoane si le utilizau, fara permisiunea lor, pentru conectarea la site, in vederea licitarii in mod fictiv de diverse produse. Sumele de bani rezultate in urma acestor tranzactii erau primite prin intermediul sistemelor de transfer monetar international. Prejudiciul cauzat prin activitatea infractionala este estimat la peste 750.000 dolari.

Procurorii DIICOT au dispus retinerea pentru o durata de 24 de ore a noua inculpati si au solicitat instantei de judecata arestarea preventiva a acestora.

La grupul infractional organizat au aderat si trei persoane, angajate la societatile comerciale licentiate sa efectueze transferuri monetare internationale, acestea avand rolul de a preda membrilor grupului sumele de bani transferate de catre partile vatamate.

Ca parte a actiunii de anihilare a grupului au fost efectuate 26 de perchezitii domiciliare, pe raza judetelor Galati – 10, Braila – 14, Bucuresti – 1 si Oradea – 1. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.