Acasă Uncategorized Galaţi: Stagiu de perfecţionare pentru învăţători din şcolile cu predare în limba...

Galaţi: Stagiu de perfecţionare pentru învăţători din şcolile cu predare în limba română din Republica Moldova şi Ucraina

DISTRIBUIȚI

101655 – 08062011- Săptămâna acesta se desfăşoară, la Galaţi, proiectul pilot “Edu Prim”, proiect conceput şi implementat de Universitatea “Dunărea de Jos” şi Inspectoratul Scolar Judeţean Galaţi în parteneriat cu Liga Studenţilor din Galati. Proiectul reuneşte cadre didactice din şcolilele cu predare în limba română din Republica Moldova si Ucraina în vederea realizării unui stagiu de perfecţionare care va avea loc la şcoala numărul 25 şi Colegiul Naţional Costache Negri.

În cadrul proiectului pilot, un grup de zece învătatori (ciclul gimnazial) provenind din localităţile Vulcanesti, Cimişlia, Crihana Veche, Slobozia Mare şi Cahul vor participa la cursuri de limba română în cele două instituţii de învăţământ mai sus menţionate şi vor lua contact cu metodologia de predare a limbii române. De asemenea vor vizita principalele repere culturale din Galaţi.

Învăţătorilor participanţi la curs li se asigură, de către organizatori, cazarea, masa, materialele didactice precum şi o bursă de studii. La sfărşitul stagiului de perfecţionare aceştia vor primi din partea Departamentului pentru Românii de Pretutindeni şi a Institutului “Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindenii, o importantă donaţie de carte didactică constand în dicţionare explicative, enciclopedii ale limbii române etc.

Conform coordonatorilor, acest proiect pilot este doar prima etapă dintr-un proiect mai amplu care are ca obiective: crearea parteneriatului educaţional la nivelul învăţământului primar între comunităţile didactice din România şi Republica Moldova; cunoaşterea şi integrarea strategiilor de învăţare eficientă a limbii, culturii şi civilizaţiei româneşti în proiectele didactice din învăţământului primar; dezvoltarea capacităţii de identificare şi utilizare a surselor şi mijloacelor de informare privind specificul predării limbii, culturii şi civilizaţiei româneşti. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.